Pagājušajā nedēļā Valsts policija Augšdaugavas novadā aizturējusi autovadītāju, kurš ar zagtu transportlīdzekli mājsēdes laikā nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu. Vīrietim draud administratīvā un kriminālatbildība, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

4. novembrī pulksten 22.45 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, veicot mājsēdes kontroles pasākumus Līvānos, pamanīja transportlīdzekli "VW Transporter", kurš bija meklēšanā. Nekavējoties tika pieņemts lēmums minēto transportlīdzekli apturēt, taču, pamanot Valsts policiju, transportlīdzekļa vadītājs uzsāka bēgšanu.

Pakaļdzīšanās laikā auto veica virkni ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju, tika pieņemts lēmums raidīt vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā un mērķtiecīgus šāvienu transportlīdzekļa virzienā, taču arī tas neapturēja agresīvā braucēja bezatbildīgo rīcību, kā rezultātā pakaļdzīšanās turpinājās.

Pēc vairākiem mērķtiecīgiem šāvieniem pa transportlīdzekli pulksten 23.32 Augšdaugavas novadā, Nīcgales pagastā, transportlīdzeklis tika apturēts un policijas darbiniekiem izdevās veiksmīgi aizturēt transportlīdzekļa vadītāju – 1980. gadā dzimuši vīrieti, kurš pie auto stūres bija sēdies alkohola reibuma stāvoklī – 1,75 promiles, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Kopumā pret vīrieti ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi un vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 312. panta 2. daļas, 262. panta 1. daļas un 175.panta 3. daļas.

Par mājsēdes ierobežojumu neievērošanu vīrietim piemērots 2000 eiro liels naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!