"Taigo" ir pirmais "Volkswagen" (VW) radītais B-segmenta kupejas tipa krosovers, kurš papildina šīs automarkas jau tā plašo pilsētas apvidnieku klāstu. Tajā, kā zināms, ietilpst "T-Cross", "T-Roc", "T-Roc Cabriolet", "Tiguan", "Tiguan Allspace", "Touareg", "ID.4", "ID.5" un tagad tiem pievienojas "Taigo".

Kas tad īsti ir "Taigo"? Lai gan vizuāli tas izskatās gana liels – tam ir paaugstināts klīrenss un gana augsta sēdpozīcija –, tas ir būvēts uz koncerna "MQB A0" platformas, ko pazīstam no "Polo" un "T-Cross" modeļa. Gabarītu ziņā tas atrodas starp jau pazīstamajiem "T-Cross" un "T-Roc": par pirmo "Taigo" ir 15 cm garāks, bet par otro – 3,7 cm īsāks.

Par testa piloti krāsainajā "Taigo" studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aicinājis mākslinieci, kuras darbos spilgtās krāsas ienes vitalitāti un radošās enerģijas lādiņu. Karinē Paronjanca ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecības nodaļā, studējusi arī Itālijā – un sarīkojusi vairāk nekā divdesmit personālizstādes. Karinē darbos galvenās tēmas ir kosmoss, dabas likumi un ritmi, arī Saule un tās enerģija, tāpēc par savas daiļrades devīzi viņa sauc "Mākslu ar bio zīmi".

"VW Taigo" tehniski nav pilnībā jauns auto, jo tam ir radniecīgas saites ar "VW Nivus" – modeli, kas paredzēts Dienvidamerikas tirgum. Protams, lai tas labāk iedzīvotos Eiropā, "Taigo" ir ticis pie jauniem dizaina vaibstiem – gan ārpusē, gan tā salonā. Viena no dizaina odziņām ir saistīta ar gaismām – LED gaismas un nepārtrauktā virtene aizmugurē, kā arī "IQ.Light LED Matrix" priekšējie lukturi.

Īpaši pievilcīgs ir "Taigo R-Line" aprīkojuma līmenis. Tajā ietilpst "Recaro" tipa sēdekļi un sportisks stūresrats. Protams, neizbēgami šeit ir arī gadsimtam atbilstošs digitālais pildījums – gan displeji, gan skārienjutīgās pogas. Šajā versijā VW saglabājis arī klasiskās pogas uz multifunkcionālā stūresrata.

Lai gan šis auto ir vizuāli un arī fiziski augstāks par parastu pilsētnieku, "Taigo" ir priekšpiedziņas auto. Tā dzinēju paletē ir trīs motori ar 95, 110 vai 150 ZS jaudu. Mazākais no motoriem ir sapārots ar manuālo kārbu, bet pārējiem pieejams arī DSG automāts.

"VW Taigo" cena Latvijā ir no 19 990 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!