Jau 80 gadus vārdu "piedzīvojumi" varam lietot kā sinonīmu nosaukumam "Wrangler". Šis ir viens no leģendārākajiem un vienlaicīgi atpazīstamākajiem apvidus automobiļiem visā pasaulē. Gadu gaitā tas iekarojis neskaitāmi daudz dēkaiņu un piedzīvojumu meklētāju sirdis, un raidījuma "Tavs Auto TV" rīcībā nonākusi jaudīgākā "Wrangler Rubicon 4xe" versija, zem kuras motora pārsega slēpjas nevis viens, bet gan divi motori.

Šis ir viens no tiem auto, kuram ceļš nebeidzas teju nekad – ar to var lēkt, braukt sānslīdēs, rakties pa dubļiem, bet šajā reizē "Tavs Auto TV" nolēmis noskaidrot, vai šī auto vadīšana ir pa spēkam arī daiļā dzimuma pārstāvēm, un tādēļ raidījuma viesis šoreiz ir dziedātāja Marija Naumova, kura ar savu balsi klausītājus priecē jau kopš 1991. gada.

Kā jau noprotams pēc burta "E" šī auto nosaukuma beigās, tas ir aprīkots ar "plug-in" tipa hibrīda dzinēju. Ar to ir iespējams pārvietoties gan 100% elektriskajā režīmā, gan izmantojot iekšdedzes dzinēju, kurš nodrošinās iespēju doties tālākos ceļojumus, nerēķinoties ar akumulatoru uzlādes iespējām.

Lai gan raugoties tehniskajos datos, šis auto ir visnotaļ "zaļs", par jaudas trūkumu pie tā stūres nevajadzēs sūdzēties. Tā hibrīda iekārtas kopējā jauda ir 380 ZS. "Wrangler 4xe" burtiski raujas uz priekšu kā nepieradināts zirgs, braucot pa asfaltu 2WD režīmā, līkumos strauji gāzi grīdā labāk nespiest, jo 637 Nm lielā grieze ir patiešām jūtama. Un ar šo milzīgo džipu tīri labi varētu piedalīties pat milžu drifta mačos – 100km/h tas sasniedz 6,4 sekundēs.

Ja mazākajos "Jeep" hibrīda modeļos pilnpiedziņas sistēma ir vairāk virtuāla un tiek nodrošināta ar papildu elektromotoru, kas atrodas auto aizmugurē, tad šeit viss ir nopietni. Neskatoties uz elektrisko jaudas piešprici, šis auto vēl joprojām ir īsts purva bridējs. Tam ir gan pazeminātie pārnesumi, gan tiltu "bloķi" – šis auto burtiski uzprasās izvest to ekskursijā tuvāk pasaules aizmirstākajiem nostūriem.

Pateicoties elektromotoram, šis ir ne tikai jaudīgākais, bet arī ekonomiskākais no "Wrangler" saimes. Ar vienu uzlādi elektriskajā režīmā tas spēj veikt 53 km, un, pateicoties šim dopingam, "4xe" vidējais degvielas patēriņš plisētā būs ap pieciem litriem uz 100 km. Protams, šādus rādītājus reālajā dzīvē varēsiet sasniegt, ja ikdienā veic salīdzinoši īsas distances un ir iespēja šo auto lādēt mājās.

Jaunais "Jeep Wrangler 4xe" uzlādējamais hibrīdautomobilis spēj pat šķērsot bezceļu apstākļos sastopamās ūdenstilpes. Pateicoties hermetizētajam un aizsargātajam akumulatora nodalījumam, var droši šķērsot līdz pat 762 mm dziļas ūdenstilpes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!