"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz raidījums viesojas Liepājā, kur kopā ar Mārtiņa Seska rallija ekipāžu veiks ātruma eksperimentu zinātnes vārdā – izaicinās inovatīvu luksofora risinājumu, kas fiksē sarkanās gaismas pārkāpumus.

Liepāja ir tehnoloģiski attīstīta pilsēta, kur kopš pērnā gada rudens Uliha un Robežu ielas krustojumā luksoforam uzstādīts LMT viedais risinājums. Tā ir īpaša kamera, kas nolasa un fiksē automašīnas numuru sarkanās gaismas pārkāpumu novērošanai.

LMT inovāciju vadītājs Artūrs Lindenbergs sarunā ar Paulu Timrotu atklāj – kameras fiksējušas, ka katrs 100. autobraucējs uzspiež pie dzeltenās gaismas un šķērso krustojumu pie sarkanās.

Tā kā viedais risinājums nefiksē pārkāpēju ātrumu, raidījuma komanda talkā aicinājusi vēja pilsētas iedzimtos, Mārtiņa Seska un Renāra Franča rallija ekipāžu, lai veiktu ātruma eksperimentu. Policijas uzraudzībā Mārtiņš ar jauno rallija auto pirmo reizi oficiāli drīkstēs traukties pa vienu no galvenajām Liepājas ielām lielā ātrumā un šķērsot krustojumu pie sarkanā. Vai dators un kamera tiks līdzi ātrumam līdz 150 km/h, tiek noskaidrots šajā raidījuma sērijā.

"Ātruma cilts" komanda pateicas Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa darbiniekiem par atsaucību un darbu, lai nodrošinātu eksperimenta norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!