Pirmdienas rītā, 22. maijā, Krievijas galvaspilsētas Maskavas centrā notika "Aurus Senat" limuzīna un "Volvo" apvidus automobiļa sadursme.

Vietējie mediji steidza ziņot, ka "Aurus" ar tādu pašu numurzīmi, kāda redzama avarējušajam limuzīnam, pieder vai vismaz pirms tam piederējis Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarham Kirilam.

Tomēr Krievijas Pareizticīgo baznīcas pārstāvji medijiem paziņojuši, ka šī informācija neatbilst patiesībai: "Automobilis "Aurus" ar patriarhu Kirilu ir veiksmīgi ieradies pie Kristus Glābēja katedrāles."

Kā publicētajos video novēršanas kameru ierakstos, limuzīns "Aurus" ar ieslēgtām bākugunīm braucis pa prospektu, bet no šķērsielas tam priekšā izbraucis "Volvo" apvidnieks, kā rezultātā notikusi sadursme. Pēc tam, kā redzams aculiecinieku video, vīri melnos uzvalkos sadauzīto "Aurus" pārklāja ar melnu pārvalku.

Vēlāk gan saziņas lietotnē "Telegram" nonāca video ar avārijā iesaistītā "Volvo" autovadītāja paziņojumu, ka pēc negadījuma nav redzējis nevienu līdzīgu patriarham, izkāpjam no "Aurus" limuzīna. Tāpat aculiecinieki publicējuši fotogrāfiju no Kristus Glābēja katedrāles, ka patriarhs tobrīd notiekošajā dievkalpojumā tiešām ir sveiks un vesels.

Jauns "Aurus" limuzīns maksā "Bentley" un "Maybach" līmenī – vairāk nekā 250 tūkstošus eiro. Savukārt tā pagarinātā versija "Limousine", kāda redzama arī minētajā avārijas video, maksā krietni virs 300 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!