Šonedēļ Maskavā norisinās ikgadējā starptautiskā automobiļu izstāde (MMAC). Kāds apmeklētājs publicējis interesantu video reportāžu no tās, secinot, ka izstādē piedalās tikai 10 autoražotāji, no kuriem četri ir ķīniešu. Tādējādi Maskavas autoizstādē pārstāvēto automobiļu marku ir mazāk nekā pie mums ikgadējā autoizstādē Ķīpsalā.

Maskavas autoizstādes trijās hallēs lielākie stendi ir divām automobiļu markām – "Mercedes-Benz" ar 26 spēkratiem un "Lada" ar 19 automobiļiem, kas ir līdz šim lielākā krievu autoražotāja ekspozīcija šīs izstādes vēsturē. Savukārt "Audi" un BMW, kas citkārt ir populāri Krievijas tirgū, Maskavas autoizstādē nemaz nav pārstāvēti.

Vēl Maskavas autoizstādē ir Irānas autoražotāja IKCO stends ar tā jaunāko modeli "Dena", uzbeku "Ravon", dienvidkorejiešu "Hyundai" ar deviņiem "Creta" eksemplāriem, zviedru "Volvo" ar jauno "S90" un pārējie stendi ir ķīniešu auto markām – "Geely", DFM, FAW un "Changan".

Biļete uz šo izstādi maksā 500 rubļu (6,88 eiro). Salīdzinājumam – Ķīpsalā notikušās "Auto 2016" izstādes biļetes cena bija 6 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!