Otrdien, 4. februārī, pulksten 14.37, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz lielveikala "Spice Home" stāvlaukumu, kur kādā automašīnā ilgstoši atradās nepieskatīts zīdainis.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa veikala apsardzes darbinieci, kura pastāstīja, ka viņu par izveidojušos situāciju iepriekš informējis kāds cits veikala apmeklētājs.

Pirms policijas izsaukšanas apsardzes darbiniece bija izmantojusi lielveikala skaļruņu sistēmu, aicinot automašīnas īpašnieci nekavējoties doties pie sava spēkrata, taču tas nekādu rezultātu nebija devis.

Ņemot vērā, ka tajā brīdī nebija zināms, cik ilgu laiku zīdainis viens pats pavadījis aizslēgtajā automašīnā, kārtības sargi uz notikuma vietu izsauca mediķu brigādi, kā arī Valsts policijas (VP) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus automašīnas durvju uzlaušanai.

Savukārt apsardzes darbiniece atkārtoti devās uz veikalu, lai mēģinātu sasaukt automašīnas īpašnieku caur veikala skaļruņiem. Pa to laiku notikuma vietā ieradās blakus esošās automašīnas īpašnieks, kurš norādīja, ka bērns automašīnā atrodoties aptuveni stundu.

Taču mirkli vēlāk, kad ugunsdzēsēji jau bija gatavi uzlauzt automašīnas durvis, pēkšņi ieradās bērna māte, kura bija acīmredzami pārsteigta par to, ka pie viņas automašīnas sapulcējušies teju visu operatīvo dienestu pārstāvji.

Sieviete automašīnu atslēdza un ļāva mediķiem pārbaudīt bērna veselības stāvokli, taču vienlaikus viņa pauda neizpratni par sacelto ažiotāžu, sakot, ka nekas traks taču neesot noticis.

Par laimi, šajā gadījumā ar septiņus mēnešus vecā bērna veselību viss bija kārtībā, taču tas neatbrīvos māti no atbildības par bērna atstāšanu bez pieskatīšanas. Par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu VP uzsākta administratīvā lieta.

RPP atgādina, ka nekādos apstākļos automašīnā nedrīkst atstāt nepieskatītus bērnus, jo tas var kaitēt viņu veselībai. Tāpat policija atgādina, ka šādās situācijās operatīvie dienesti rūpēs par bērna drošību ir tiesīgi uzlauzt automašīnas durvis vai izsist stiklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!