No septembra "Rīgas Meži" piedāvā Latvijā pirmo pastāvīgi darbojošos "enduro" taku motobraucējiem. Tā atrodas sporta kompleksa "333" apkārtnē, Ropažu novadā. Līdzīgu taku vēl šogad "Rīgas Meži" plāno ierīkot Mārupes mežos.

"Mūsu mērķis ir atļaut braukt ar motocikliem tiem piemērotās teritorijās, nevis ierobežot. Turklāt takas atrašanās vietai izraudzīta teritorija, lai mazinātu videi un apkārtējiem nodarīto kaitējumu. Proti, šī vieta ir ar mazāku rekreācijas vērtību un ietilpst degradēto teritoriju kategorijā. Tādējādi ceram mazināt mežu nelegālu izbraukšanu un konfliktus ar citiem meža apmeklētājiem," norāda "Rīgas Mežu" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Taka 19,7 kilometru garumā izveidota, "Rīgas Mežiem" sadarbojoties ar Latvijas Motosporta federāciju un sporta kompleksu "333". Tā atrodas uzņēmuma teritorijā – Gaujas mežniecībā, netālu no sporta kompleksa "333" un izveidota tā, lai varētu braukt motociklisti ar dažādu pieredzi un spēkratiem.

Takas braucējiem ir jābūt atbilstošas kategorijas vadītāja apliecībai un moto tehnikai jābūt tehniskā kārtībā. Braukt drīkst tikai pa iezīmēto enduro takas maršrutu. Braucot pa maršrutā esošajiem meža ceļiem, jāievēro ceļu satiksmes noteikumus. Motociklistiem pa taku jābrauc atbilstoši uz kokiem izvietotajiem virziena marķējumiem.

Enduro takai iespējami divi starta punkti – starts ārpus "333" teritorijas, kas pieejams jebkurā laikā, kā arī starts "333" teritorijā, bet lai tam piekļūtu vai no tā izkļūtu, jāievēro "333" darba laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!