Jauda no 476 līdz pat 761 ZS, pneimatiskā piekare ar maināmu klīrensu, visu riteņu piedziņa, TOP versijā 2,9 sekundes līdz "simtam", un nav svarīgi, vai zem tā ratiem sācies, vai jau beidzies ceļš "Taycan Cross Turismo" ir "Porsche" ar lielo "P".

Pie šī auto stūres studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aicinājis piedzīvojumos mesties vīru, kuru Latvijā pazīst ar viņa lielisko balsi un plašo smaidu. Miks Dukurs ir mūziķis, kurš radošo procesu vada no A līdz Z: dziesmas gan raksta, gan producē, gan izpilda; nupat izdevies solo albumu "33". Miks ir no muzikālas ģimenes un pieredzējis dažnedažādas skatuves – tajā skaitā vairākus "Eirodziesmas" konkursus un LTV "Supernovu", kur viņš piedalījās arī šogad.

"Taycan" ir pirmais "Porsche" simtprocentīgais elektroautomobilis. Turklāt šis ir arī pirmais elektromobilis, ar kuru savā mūžā izbrauc Dukurs. Šī ir "Cross Turismo" modifikācija, kas no standarta modeļa atšķiras ar lielāku bagāžnieku un uzlabotām apvidū braukšanas spējām. Ar vienu uzlādi atkarībā no versijas tas spēj veikt līdz pat 490 km, neatstājot aiz sevis ne grama kaitīgo izmešu.

Šī elektromobiļa akumulatora uzlāde ir tikpat ātra kā pats auto. "Taycan" atbalsta lādētājus ar jaudu līdz pat 270 kW. Lai piepildītu tā bateriju līdz 80% atzīmei, pietiks ar nepilnām 23 minūtēm. Protams, lai sasniegtu šādu rādītāju, būs vajadzīgs kārtīgs lādētājs, bet tādu var atrast pie "Porsche" centra tepat Rīgā. Turklāt "Taycan" īpašniekiem tas pieejams bez maksas, tā kā par šī auto "degvielu" nebūs jāmaksā vispār.

Savukārt, ja ir pieejami tikai standarta ātrie lādētāji ar 50 kW jaudu, tad 100 kilometriem nepieciešamā enerģija ir uzņemama 28 minūtēs –, ja reizina šo laiku ar CSDD "e-mobi" tīkla tarifu 0,15 eiro/min, sanāk, ka šim 476 ZS jaudīgajam auto 100 km ceļa veikšanai ir nepieciešama "degviela" par tikai 4,2 eiro, kas izmaksu ziņā atbilst nepilniem trim litriem benzīna.

Kā jau pieņemts šajā grēcīgajā pasaulē – skaistas mantas maksā naudu, un arī "Taycan" nav izņēmums. Tā cena bāzes versijā ir 96 950 eiro un sasniedz līdz pat 190 000 eiro "Turbo S" modifikācijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!