Pašlaik Baltkrievijā notiekošo protestu kontekstā internetā strauju popularitāti guvis video, kurā redzams, ka galvaspilsētā Minskā omonietis stāv ielas malā un atsevišķām garām braucošām un signalizējošām automašīnām ar steku sit pa priekšējo vējstiklu. Kāds kungs gados nebija mierā ar šādu pavērsienu, tādēļ pēc saņemtā sitiena piestāja ceļa malā, lai ietu skaidroties, tomēr tika pats omoniešu iekaustīts un aizturēts.

Kā redzams video, notikumi norisinās uz vienas no maģistrālajām ielām, kurai ir piecas braukšanas joslas katrā virzienā. Ielas malā stāv policijas automobilis un speciālā norīkojuma autobuss, kurā omonieši iesloga aizturētos protesta dalībniekus. Savukārt garām braucošie automobiļi signalizē, izrādot neapmierinātību ar notiekošo. Pie policijas auto un autobusa stāv viens omonietis, kurš dažiem garām braucošiem auto ar steku sit pa priekšējo vējstiklu.

Kāds kungs gados, kas saņēma pa sava auto logu ar omonieša steku, turpat tālāk piestāja ceļa malā un kājām devās skaidroties pie omonieša. Tūlīt viņam pieskrēja klāt vairāki omonieši, kas sirmo kungu nogāza no kājām, iesita ar steku un pēc tam aizstiepa uz autobusu. Tūlīt pēc tam arī policijas auto un aizturēto autobuss brauca prom, bet aizturētā kunga auto tika atstāts turpat ielas malā.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijā kopš 9. augusta notiek plašas protesta akcijas, cilvēkiem iebilstot pret prezidenta vēlēšanu rezultātu falsifikāciju, kā to uzskata opozīcija.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem 26 gadus valdījušais līderis Aleksandrs Lukašenko ir uzvarējis ar 80% vēlētāju atbalstu.

Milicija pret protestētājiem vēršas ar brutālu spēku, izraisot vietējās un starptautiskās sabiedrības sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!