Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir vēl neredzētas pludlīnijas un vēl nedzirdēts vārds – pilnībā jaunais "Hyundai Bayon".

Kompaktie krosoveri šobrīd Eiropā ir kļuvuši tik populāri, ka daudzi ražotāji ir nolēmuši, ka tiem vajag nevis vienu, bet gan divus šādus modeļus savā produktu paletē. Un, ja meklējat mazu ģimenes auto, kurš ir gana plašs, labi aprīkots, komfortabls un galvenais viegli vadāms, "Bayon" ir viens no tiem spēkratiem, kam ir vērts pievērst uzmanību.

"Tavs Auto TV" viesis šoreiz ir mūziķis Krists Indrišonoks jeb Kriss Noa (Chris Noah), kura aizrautība ar mūziku ilgst jau gandrīz 10 gadus, lai arī skolas laikā interešu lokā dominējis sports – un arī pašlaik viņa jaunā aizraušanās ir veikbords (savā veikparkā "Owake"). Mūzikas jomā viņa minialbums "Distance" ticis nominēts "Zelta mikrofona" balvai.

"Hyundai Bayon" ir mazliet garāks nekā "Kona" modelis – lai gan tā jumta līnija ir nedaudz zemāka, tā salons ir ietilpīgāks. Vizuāli tas ir nedaudz konservatīvāks par saviem brāļiem, tam nav milzīgas radiatora restes ar integrētiem lukturu elementiem vai futūristika paskata spoileru, bet tajā pašā laikā tas ir gana moderns un pamanāms. LED dienas gaitas lukturi, dārgākās versijās arī LED pamatgaismas un aizmugurējie lukturi, kuri savienoti ar simpātisku atstarotāju virteni.

Runājot par dzinējiem, pieejamākajās versijās būs 1,2 litru benzīna dzinējs ar 84 ZS jaudu komplektā ar manuālo kārbu, tālāk seko litrīgs turbopūtes dzinējs ar 100 ZS (tas pieejams ar manuālo vai automātisko transmisiju), bet un greznākā versija "Style" tiek piedāvāta ar 120 ZS jaudīgu 48V daļējā hibrīda sistēmu, kas sapārota ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Raugoties no tehnoloģiskā pildījuma skatu punkta, "Bayon" ir visnotaļ moderns auto. Pat bāzes versijā, kuras cena ir no 15 990 eiro, tam ir kruīza kontrole ar ātruma ierobežotāju, joslu ieturēšanas asistentu, frontālas sadursmes novēršanas palīgsistēma ar automašīnu, gājēju un velosipēdistu atpazīšanas funkciju.

Salonā, sākot no "Comfort" izpildījuma līmeņa, ir astoņu collu diagonāles skārienjutīgs ekrāns ar bezvadu "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, atpakaļskata kamera, bezvadu lādētājs viedierīcēm un 10,25" liels digitālais mērinstrumentu panelis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!