Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Nissan" nodaļa Ziemeļamerikā publicējusi informāciju par "Frontier" pikapu (Eiropā pazīstams kā "Navara"), kas nobraucis miljonu jūdžu jeb 1,6 miljonus kilometru – šāds attālums ir kā divas reizes aizlidot uz Mēnesi un atpakaļ. Turklāt automobilim joprojām ir oriģinālais motors un transmisija, bet sajūgu īpašnieks mainījis tikai vienu reizi.

Automobiļa īpašnieks ir Braiens Mērfijs, kurš šo pikapu iegādājās jaunu 2007. gadā un kopš tā laika ar to brauc ikdienā. Visu savu mūžu vīrs strādājis par autovadītāju – ekspeditoru. Gadā viņš vidēji nobrauc 124 tūkstošus kilometru, kamēr vidēji statistiskais tāda paša vecuma amerikānis gadā vidēji nobrauc 25,5 tūkstošus kilometru.

1,6 miljonus kilometru nobraukušo "Nissan" pikapu īpašnieks visus šos gadus apkopj pie oficiālā markas dīlera. Vienīgi motora eļļu auto īpašnieks maina pats ik pēc 16 tūkstošiem kilometru. Tomēr šo 13 gadu laikā japāņu pikapam nekādu nopietnu tehnisku problēmu nav bijis.

Svarīgākie tehniskie mezgli – gan dzinējs, gan transmisija – tam ir oriģinālie, un nepieciešamības pēc kapitālā remonta nav bijis. Šis "Nissan Frontier" ir aprīkots ar 152 zirgspēku jaudīgu 2,5 litru četrcilindru benzīna dzinēju un piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Profilaktiskos nolūkos automobilim pie 1,1 miljona nobraukuma tika nomainīta motora ķēde, tāpat mainīts ir sajūgs, bet nemaz tik sen – pie 1,3 miljonu kilometru nobraukuma. Radiators un ģenerators tika mainīts pie 724 tūkstošu kilometru nobraukuma. Vēl auto īpašnieks nolēma nomainīt autovadītāja sēdekli pie 800 tūkstošu kilometru nobraukuma.

Šī modeļa odometrs maksimāli spējīgs parādīt 999 999 jūdžu – šis rādītājs tika fiksēts šī gada 27. janvārī. Tomēr pierādījums par to, ka automobilis ir nobraucis vairāk nekā miljonu jūdžu, būs, jo dzinēja vadības blokā saglabājas dati par nostrādātajām motorstundām un tām uzskaites ierobežojuma nav.

1,6 miljonus kilometru nobraukušā pikapa īpašnieks atzīst, ka šis "Nissan" būtu pelnījis atpūtu, tomēr mainīt to uz citu spēkratu vai atteikties no ekspeditora darba pagaidām nav plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!