Pasaulē ir daudz automobiļu, kas sava mūža laikā ir atstājuši dziļus riepu nospiedumus autobūves vēsturē – "Mini" ir viens no tiem. Šis spēkrats dienas gaismu ieraudzīja tālajā 1959. gadā un kopš tā laika ir kļuvis par daudzu auto entuziastu mīluli. Raidījuma "Tavs Auto TV" jaunākās sērijas galvenais varonis šoreiz ir "Mini Cooper SE Countryman All4".

220 zirgspēki un vidējais degvielas patēriņš tikai divi litri uz simtu. Vai tas maz ir iespējams? Jā, jo šis "Mini" ir ar uzlādējamā hibrīda spēka agregātu. Ar pilnu uzlādi tikai elektriskajā režīmā šis "Mini" spējīgs nobraukt 55 līdz 62 kilometru distanci. Ja ikdienā nav jāmēro vairāk par 100 kilometriem, tad ražotāja solītos divus litrus uz 100 km arī izdosies sasniegt.

Uzlādējamā hibrīda priekšrocība ir tā, ka garākos pārbraucienos nav jāraizējas, ka beigsies elektrība, jo talkā nāk trīscilindru benzīna turbomotors. Šāds "Mini Cooper SE Countryman All4" maksā no 39 600 eiro. Ja tas ir par dārgu, šim modelim ir pieejamas versijas arī ar tradicionāliem iekšdedzes dzinējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!