Pauls Timrots atgriežas Lucavsalā, kur Latvijas enduro zvaigznes Andra Grīnfelda vadībā apgūst trikus "Red Bull Rough Ride" trases pieveikšanai un noskaidro, kuri šķietami vienkārši elementi var izrādīties bīstamākie.

Andris Grīnfelds aizvadītajās "Red Bull Rough Ride" enduro sacensībās izcīnīja otro vietu profesionāļu vidū un ir gatavs Paulam un skatītājiem ierādīt, kā droši un pareizi pārvarēt trases dullākos šķēršļus.

Viens no aizraujošākajiem šķēršļiem šajās sacīkstēs ir tramplīns, tomēr iesācējiem bez motokrosa pieredzes Andris iesaka taupīt spēkus un braukt pa malu. Sava loma ir arī psiholoģiskajam faktoram, ja lēcienā jāšķērso bedre.

Vienkāršāks uzdevums varētu šķist trīs baļķu šķērsošana, tomēr šajās sacīkstēs tas izrādījies viens no sarežģītākajiem. Andra metode bija pārlēkt pirmajiem diviem baļķiem, un viņš šādās situācijas iesaka izvērtēt risku pret ieguvumiem.

Pašiem braucējiem viens no interesantākajiem pārbaudījumiem ir tunelis, ko Andris izbraucis ar pilnu "gāzi" un skaņu. Tunelī braucējiem jāuzmanās no slidenās betona grīdas un galvenais – izbraucot nesasist ķiveri un galvu. Tāpat braucējiem bīstams bijis zemu kokos iekārts baļķis, ko iešūpojot, varēja savainot sevi vai nākamo braucēju.

Kurš no enduro trases elementiem šogad bijis grūtākais no tehnikas viedokļa, bet kurš – ērtākais, tiek noskaidrots šajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!