Aizvadītajā nedēļā klientiem Latvijā tika piegādātas "Volkswagen ID.3 1st" ierobežotā izlaiduma automašīnas, bet jau no šī mēneša pilnībā elektriskie un CO2 izmešu neitrālie "VW ID.3" sērijveida modeļi būs pieejami pasūtījumiem Latvijā.

"Pēdējās nedēļas ir bijušas piepildītas ar pozitīviem notikumiem "Volkswagen" zīmolam – īpašniekiem piegādātas "ID.3 1st" izlaiduma automašīnas, prezentēts mūsu pirmais pilnībā elektriskais apvidus auto – "ID.4"," komentē VW zīmola vadītājs Baltijā Justs Nekrošus.

Reaģējot uz klientu pieprasījumu, vispirms pasūtījumiem būs pieejami "Fast Lane" modifikācijas "ID.3" elektromobiļi. Tajā pašā laikā VW piedāvās īpašu "ID.3" bāzes modeli, kas paredzēts Latvijas aukstajiem laikapstākļiem. "ID.3 Pure", kura 45 kWh akumulators ar vienu uzlādes reizi nodrošina nobraukšanas distanci līdz 330 kilometriem (WLTP), jau standartā ietver pagarinātu piecu gadu rūpnīcas garantiju, siltumsūkņa kabīnes apsildi un uzlādes kabeli. Citos Eiropas tirgos šis aprīkojums tiek piedāvāts par papildu maksu. "VW ID.3" sērijveida modeļa sākumcena Latvijā ir 32 900 eiro.

Uz "ID.31s"t bāzētie "Fast Lane" modeļi aprīkoti ar 58 kWh akumulatoru, kas spēj ar vienu uzlādes reizi nobraukt līdz 420 kilometriem (WLTP) un attīstīt 204 ZS, kā arī pastāvīgu maksimālo griezes momentu 310 Nm. Šī automobiļa sākumcena Latvijā ir 40 500 eiro.

Pirmo "Fast Lane" modeļu piegādes paredzētas vēl līdz 2020. gada beigām, bet bāzes modelis "ID.3 Pure" un jaudīgais "ID.3 Pro S" modelis ar 550 kilometru nobraukšanas distanci (WLTP) un 77 kWh akumulatoru, pie klientiem nonāks 2021. gada otrajā pusē.

Visiem "ID.3" modeļiem VW nodrošina garantiju, ka akumulatori saglabās vismaz 70% no to izmantojamās kapacitātes pat pēc astoņiem gadiem vai 160 000 kilometru nobraukuma.

"VW ID.3t modelis ir pirmais, kas izstrādāts uz īpaši elektromobiļiem paredzētās jaunās VW koncerna platformas "MEB". Pirmās partijas "ID.3" elektromobilis Eiropā tika ražots ierobežotā skaitā – tikai 30 000 vienības, bet Baltijai tikai 50 automašīnas, kas bija pieejamas agrākai rezervācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!