Nedēļas sākumā Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki Rīgā, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, saņēma informāciju par kādu, iespējams, iereibušu autovadītāju. Likumsargiem izdevās pamanīt un apturēt aizdomīgo braucēju.

Pārbaudes laikā ar dienesta suni tika pārmeklēta automašīna, kurā tika atrastas dažādas tabletes un polietilēna maisiņš ar nezināmas izcelsmes vielu. Par notikušo ir uzsākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi – gan par iespējamu narkotisko vielu glabāšanu, gan iespējamu narkotisko vielu lietošanu un par transportlīdzekļa vadīšanu, iespējams, atrodoties reibumā.

Pirmdienas vakarā, 11. oktobrī, policisti, patrulējot Rīgas ielās, pulksten 21.30 saņēma informāciju, ka pa Raiņa bulvāri pārvietojas transportlīdzeklis "Mercedes-Benz", kura vadītājs, iespējams, ir reibumā. Jau pēc pāris minūtēm likumsargi pamanīja minēto transportlīdzekli 13. janvāra ielā. Policisti spēkratu apturēja, nogriežoties uz 11. novembra krastmalu.

Sarunas laikā ar policistiem automašīnas vadītāja runas veids un kustības liecināja par to, ka viņš, iespējams, ir reibumā. Tādēļ autovadītājam – 1997. gadā dzimušam vīrietim – tika veikta alkohola pārbaude izelpojamajā gaisā, taču alkohola reibums netika konstatēts. Tāpat transportlīdzeklī atradās pasažieris, kura uzvedība bija līdzīga šofera uzvedībai, tādēļ tika pieņemts lēmums piesaistīt kolēģus no VP Rīgas Centra iecirkņa, lai abus vīriešus nogādātu ekspertīzes veikšanai.

Tāpat uz notikuma vietu tika izsaukti VP kinologi ar dienesta suni, lai rūpīgi pārmeklētu "Mercedes-Benz" transportlīdzekli. Pārbaudes laikā dienesta suns Narko norādīja uz melnu rokas somu, kura atradās uz transportlīdzekļa aizmugurējā sēdekļa. Apskates laikā tika konstatēts, ka somā atrodas dažādas tabletes un caurspīdīgs plastmasas iepakojums, kurā bija nezināmas izcelsmes viela.

Gan automašīnas vadītāju, gan pasažieri nogādāja iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai. Šobrīd tiek veiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu precīzu tablešu un nezināmās vielas izcelsmi, un daudzumu, kā arī to, vai abi vīrieši ir bijuši narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!