Populārais amerikāņu blogeris Dags Demuro, kura "YouTube" kanālam ir nepilni četri miljoni sekotāju, Kalifornijā izmēģinājis 1988. gada "GAZ 24 Volga". Aptuveni pusstundu garajā video sižetā amerikānis secina, ka padomju automobilis ir bezjēdzīgs gan dizaina, gan aprīkojuma, gan braukšanas dinamikas ziņā.

Neskatoties uz to, ka "Volga" skaitās grezns Padomju Savienības automobilis, uz pārējās pasaules autobūves fona tā dizains, aprīkojums un tehnika ir morāli un fiziski novecojusi, uzskata Demuro. Amerikāni pārsteidza, ka šim "luksusa" automobilim nav gaisa kondicionētāja un pat ne sīklietu kabatas durvīs. Tāpat arī šim padomju limuzīnam salons ir šaurs un autovadītāja sēdeklī garāka auguma cilvēkam nav ērti.

Tāpat populārais amerikāņu blogeris iesmēja par "Volga" mērinstrumentu paneli, kā spidometrs ir gradēts līdz 200 km/h atzīmei, norādot, ka tas izskatās kā no zinātniskās fantastikas filmas, jo diez vai ar šo automobili reāli varēšot paātrināties vairāk par 100 km/h. Tomēr no fantastikas žanra amerikānim vislabāk patika podziņa, pēc kuras nospiešanas izbīdās radio antena.

Nav arī tā, ka pieredzējušais amerikāņu auto apskatnieks "Volgu" tikai izsmēja. Pozitīvu komentāru viņš sniedza par padomju luksusa sedana aizmugurējo sēdekli, kas ir gluži kā dīvāns. Pēc viņa domām aizmugurē sēdošie šeit var justies gana komfortabli arī pēc citu 80. gadu automobiļu mērauklas.

Tomēr ar to pozitīvā nots arī beidzās, jo tūlīt Demuro norādīja, ka aizmugurējiem pasažieriem nav nedz galvas balstu, ne arī drošības jostu, bez kā neviens 80. gadu automobilis nebija iedomājams. Tāpat amerikānis uzjautrinājās par pelnutraukiem durvīs un padomju aptieciņu, kurā pieejamas tabletes, dažādi šķidrumi un pat maza plastmasas glāzīte.

Pēc amerikāņu blogera domām, aptuveni 100 zirgspēku jaudīgais 2,5 litru benzīna motors nav slikts, ja vien runa būtu par 60. gadu automobili – 1988. gadā šāds automobilis bez stūres pastiprinātāja un elektriski regulējamiem spoguļiem ir katastrofa. Atzinīgus vārdus Demuro teica par "Volga" logotipu – tā esot cienīga emblēma un padomju autobūve varot ar to lepoties, "ja vien "Volga" būtu automobilis".

Kopumā Demuro "Volgu" nosauca par "bezcerīgi novecojušu automobili" un kā piemērus minēja "Ford Taurus" un "Lincoln Town Car", kas tika ražoti tajā pašā laikā. Rezultātā Demuro "Volgai" pēc dažādiem kritērijiem piešķīra 37 balles no 100 iespējamām.

"GAZ 24" debitēja 1970. gadā, bet 1985. gadā ražošanā nonāca tā nedaudz uzlabotā versija "GAZ 24-10", kas ir arī apskatīta šajā amerikāņa sižetā. Šāda "Volga" tika ražota līdz pat 1992. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!