"Porsche" uzstādijis jaunu Ginesa pasaules rekordu – apvidus automobilis "Cayenne" spējis pavilkt aptuveni 285 tonnu smago "Airbus A380" lidmašīnu. Rekorda reģistrēšanai "Porsche Cayenne" šo masīvo lidaparātu cietajā sakabē vilcis 42 metru distancē.

Rekords tika uzstādīts, "Porsche" sadarbojoties ar Parīzes lidostu un aviokompāniju "Air France". Viens no pasaule lielākajiem aviolaineriem tika vilkts ar divām dažādām "Porsche Cayenne" modifikācijām – 385 zirgspēku jaudīgo "S Diesel" un 570 ZS jaudīgo "Turbo S".

"Porsche" uzsver, ka rekorda uzstādīšanā tika izmantots pilnībā standarta automobilis, vienīgais speciālais aprīkojums bijusi apvidnieka un lidmašīnas sakabe.

Jāatzīmē, ka šis nav pirmais gadījums, kad lidmašīnu ievelk ar automobili. Gadsimta mijā "Volkswagen" to izdarīja ar V10 dīzeļdzinēja "Touareg", velkot 155 tonnu "Boeing 747". Toreiz "VW Touareg" spēkratam bija modificēta transmisija, lai rekorda uzstādīšanā izturētu slodzi.

Savukārt 2013. gadā "Nissan Patrol" iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā sērijveida automobilis, kas spējis izkustināt vissmagāko objektu – 170 tonnu kravas lidmašīnu "Il-76" piecdesmit metru distancē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!