"Porsche" sadarbībā ar "Manthey-Racing" ir sasniedzis vēl vienu jaunu rekordu Nirburgringas Nordšleifes trasē. 700 zirgspēku jaudīgais "Porsche GT2 RS MR" nobrauca apli 20,6 kilometrus garajā distancē 6:40,3 minūtēs. Neviens cits automobilis ar pielaidi koplietošanas ceļu satiksmei nekad nav bijis tik ātrs "Zaļās elles" trasē.

Larss Kerns bija pie stūres sporta automobilim, ko speciāli Nordšleifei bija sagatavojuši "Porsche" inženieri un "Manthey-Racing" speciālisti. Šis "Porsche" testa pilots 2017. gada septembrī jau uzstādīja apļa rekordu ar sērijveida "Porsche 911 GT2 RS".

"Mēs visu dienu vērojām laikapstākļus un daudz domājām, vai šāds brauciens ir iespējams. Mēs nebūtu riskējuši, ja lītu lietus vai trase būtu mazliet mitra," stāsta autosporta un GT automobiļu jomas vadītājs Franks Štefens Vallizers.

"Porsche 911 GT2 RS" bija uzstādīts "Manthey-Racing" jaunais veiktspējas komplekts, ko papildināja vispārējs automobiļa noregulējums, kas pielāgots Nirburgringas Nordšleifes trases īpašībām. "Šajā testa braucienā mēs tikai gribējām vēlreiz novērtēt automobiļa potenciālu. Rezultāts ir visai iespaidīgs. Tas patiešām ir pasakains laiks. Tas atkal ļoti skaidri parāda šī sporta automobiļa aizraujošās iespējas."

"Porsche GT2 RS" tika izlaists tirgū 2017. gadā, lai būtu līdz tam visātrākais un visjaudīgākais "911". Pēdējos mēnešos "Porsche" inženieri izmantoja sacīkšu automobiļu "911 RSR" un "911 GT3 R" izstrādē iegūto kompetenci, kā arī "Manthey-Racing" pieredzi, kas gūta neskaitāmās sekmīgās sacīkstēs Nirburgringas Nordšleifē. Pārdomātas pārmaiņas skāra šasiju un aerodinamiku. Tehniķi pastāvīgi ņēma vērā piemērotību braukšanai pa koplietošanas ceļiem.

"Brauciens bija ārkārtīgi interesants," saka izstrādes inženieris Larss Kerns. No izmēģinājuma un rekordbraucieniem, kā arī neskaitāmām VLN sacīkstēm 31 gadu vecais speciālists pārzina Nordšleifi ļoti labi. "Turklāt ar jauno komplektu automobiļa līdzsvars ir ļoti labs. Man nebija jāuzņemas nekādi lieli riski, lai brauktu ātri. Bet man bija tikai viens mēģinājums, jo jau sāka satumst. Tomēr izdevās ar pirmo reizi." "Manthey-Racing" vadītājs Nīkolass Rēders piebilst: "Mēs esam ļoti lepni. Nebija viegli padarīt jau tāpat satriecoši ātro "Porsche 911 GT2 RS" vēl ātrāku."

Rudenīgos, bet sausos apstākļos Larss Kerns optimāli izmantoja "Porsche 911 GT2 RS MR" milzīgo potenciālu rekordaplī notāra uzraudzībā. "Porsche" izvēlējās motorsportā pārbaudītā sadarbības partnera "Esso" degvielu. Autovadītāja sēdeklis bija vienīgais pārveidojums, kas atšķīrās no "GT2 RS MR" versijas, kuru tagad var pasūtīt no "Manthey-Racing" klubu sporta un amatieru sacīkšu profesionālajās trasēs pasākumiem. Sacīkšu kausveida sēdeklis rekordātrajā automobilī tika uzstādīts drošības nolūkā. Šis pārveidojums nedod nekādas masas priekšrocības.

Pasaule tika iepazīstināta ar ātrāko un jaudīgāko "Porsche 911" Gudvudā, Apvienotajā Karalistē, 2017. gada jūnijā. 3,8 litru motors nodrošina 700 ZS jaudu un 750 Nm griezes momentu. Pakaļējās piedziņas sporta automobiļa maksimālais ātrums ir 340 km/h. Divvietīgā automobiļa masa ir tikai 1470 kilogramu, un tas no vietas paātrinās līdz 100 km/h tikai 2,8 sekundēs. Septembrī pasākumā "Rennsport Reunion VI" trasē "Laguna Seca" Kalifornijā (ASV) "Porsche" iepazīstināja ar jauno "Porsche 935", kura pamatā ir "911 GT2 RS" ultramodernā tehnoloģija. Tiks saražoti un nākamgad piegādāti pircējiem tikai 77 šie ekskluzīvie automobiļi, kas ir paredzēti amatieru sacīkstēm profesionālajās trasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!