Praktisks, simpātisks un teju par velti – tāds varētu būt katra sapņu auto. Un lai gan šāds īpašību salikums šķiet gandrīz vai neiespējams, raidījuma "Tavs Auto TV" šīs reizes testa auto "Fiat Tipo" varētu mēģināt pretendēt uz šādu titulu.

Kurš gan vislabāk spēs izprast un novērtēt itāļu auto dvēseli, ja ne cilvēks, kurš pats sevī izcili apvieno Latvijas un Itālijas kultūrtelpu. Raidījuma viesa lomā šoreiz ir Roberto Meloni – dziedātājs, kurš divreiz piedalījies Latvijas Eirovīzijas konkursā un koncertos citās valstīs, un TV raidījumu vadītājs, kurš "TV24" kulinārijas šovā "La Dolce Vita" krāj dažādu gardu ēdienu receptes. Starp citu, nesen Roberto iznākusi jau ceturtā recepšu grāmata "Pa bērnības garšām ar Roberto".

"Fiat Tipo" vizuālais tēls ir visnotaļ pārliecinošs; jāsaka, ka itāļiem nekad nav bijušas problēmas ar auto dizainu, un arī šis modelis nav izņēmums. Tas demonstrē drosmīgas līnijas, dinamisku siluetu. Faktiski pareizās proporcijas spēj padarīt dinamisku pat visekonomiskāko auto.

Arī šī auto salonā valda zināms minimālisms – lai gan nevarētu sūdzēties par to, ka te kā būtiska trūktu: skatiens sastop gan digitālus paneļus, gan skaistu stūresratu, klasei atbilstošus apdares materiālus un dažādus asistentus, kas pasargās iespējamu sadursmju vai satiksmes risku gadījumā.

Tāpat nebūs jāapjūk no milzum plašā piedāvāto dzinēju klāsta, jo visas septiņas (izņemot vienu) "Fiat Tipo" versijas tiek aprīkotas ar trīs cilindru benzīna dzinēju, kura darba tilpums ir viens litrs un jauda 100 zirgspēku. Šis dzinējs tiek sapārots ar manuālo ātrumkārbu un bāzes komplektācijā maksā vien 15 990 eiro (sedana izpildījumā), bet "SW" jeb universāļa izpildījumā – 17 990 eiro.

Iespējams, šis auto nevar lepoties ar iespaidīgiem dinamikas rādītājiem, tomēr, pateicoties dizainam, ietilpīgajam salonam un ekonomiskajiem dzinējiem, šis spēkrats brīžos, ja meklējat autotransportu savam uzņēmumam vai mājsaimniecībai, varētu būt vērā ņemams pretendents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!