Sestdien, 25. februārī, Rumbulas lidlaukā "Mercedes-Benz" automobiļu īpašnieki vienojās zibakcijā, lai ar saviem spēkratiem izveidotu markas leģendāro trīs staru zvaigznes emblēmu.

Šī zibakcija tika iemūžināta ne tikai fotogrāfijās, bet arī video ar skatu no putna lidojuma. Pavisam šajā zibakcijā, lai izveidotu "Mercedes-Benz" emblēmu, piedalījušies 32 automobiļi.

"Mercedes-Benz" trīs staru zvaigznes emblēmas vēsture sniedzas līdz pat 1909. gadam. Tā tolaik simbolizēja "Daimler" kompānijas universālās motorizācijas ambīcijas – "uz zemes, uz ūdens un gaisā".

Gadiem ejot, emblēma piedzīvoja nelielas pārmaiņas, un 1916. gadā zvaigzne tika iekļauta aplī, kurā bija integrētas četras mazas zvaigznes un "Mercedes" vārds. 1921. gadā "Daimler" pieteica jaunus variantus ar trīs dimensiju zvaigzni, kas iekļauta aplī, tajā skaitā versiju, kas paredzēta lietošanai uz radiatora režģa.

Taču, lai kādas pārmaiņas gadu gaitā būtu skārušas logotipu, tā pamatu pamats – ar trīs staru zvaigzni – nav mainījies, un 2019. gadā pasaulslavenā emblēma svinēs 110. dzimšanas dienu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!