Nav jābūt auto speciālistam, lai zinātu, ka visvājākie noturībā pret rūsu ir tūkstošgades sākuma "Mazda" automobiļi. Tā, kā rūsē 2000. gadu pirmās desmitgades "Mazda" spēkrati, tik traki nerūsē neviens cits mūslaiku autobūves spēkrats. Uzskatāmu piemēru tam demonstrē automehāniķis Juris, pie kura metināšanai atvests pirmās paaudzes "Mazda6", kas neizgāja ikgadējo tehnisko apskati.

Rūsas karaliene – tā "Mazda6" modeli un citus to pašu gadu gājuma japāņu markas automobiļus nokristījis automehāniķis Juris, kurš ar pretkorozijas apstrādi nodarbojas ne pirmo desmitgadi.

Kā redzams video, uz autoservisu atvestajai "Mazda6" ir sarūsējusi ne tikai visa virsbūves apakša, bet arī riteņu arkas un durvju apakšas. Auto īpašniekam vēl paveicies, ka tehniskajā apskatē neapmierinošo vērtējumu "2" saņēmis tikai par diviem caurumiem, lai arī acīmredzamā rūsā ir viss automobilis.

"Var teikt, ka šim automobilim lonžeronu vairs nav – ja šāds auto nonāk sadursmē, tam vairs nav nekādu drošības (deformācijas) zonu. Paspārnes metāls turas tikai uz dubļu kārtu – ja sāc to ar pirkstiem dīrāt, tur vairs nav pie kā metināt!" tiešu runu par "Mazda6" "noturību" pret rūsu pauž automehāniķis Juris. Savukārt priekšējā spārna rūsu kopā satur tikai virsbūves krāsas slānis.

Tāpat šī "Mazda6" bijis automobilis, kuru, ceļot uz pacēlāja, mehāniķi īpaši rūpīgi pārbaudījuši, vai pacēlāja atbalsta punktos tas vispār turēsies un neuzkritīs pašiem uz galvas.

"Riteņu arku plastmasas ieliktņi pasargā tikai no tā, lai tu neredzētu, kā tur viss ir izrūsējis," rezumē automehāniķis Juris, "te nekas no tā automobiļa vairs nav palicis pāri. Vienkārši – nekas! Tā ir "Mazda"!"

Pirmās paaudzes "Mazda6" tika ražota no 2002. līdz 2008. gadam, lietoto auto tirgū šobrīd tādu var iegādāties no 200 līdz 3000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!