Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" "pavizinās" ar laika mašīnu un paraugās, kādi bija sapņu automobiļi tad un kādi tie kļuvuši tagad. Šo video sēriju, kuru iecerēts turpināt arī nākotnē, raidījums sāk ar visu laiku galveno "Ultimate Driving Machine" – runa šoreiz ir par BMW 3. sērijas modeļiem.

Teorētiski BMW trīnīšu vēsture aizsākās jau tālajā 1962. gadā, kad BMW pēc piecdesmitajos pārdzīvotās finanšu krīzes prezentēja savu pirmo modeli ar nosaukumu "1500". Reklāmas materiālos šim auto tika dots nosaukums "Neue Klasse", kas simbolizēja jaunas dzīves aizsākumu.

Pēc "1500" sekoja "1800" un "2000" sērijas. Bet nedaudz vēlāk, 1975. gadā, saules gaismu ieraudzīja pirmais īstais "trīssimtnieks", ko pazīstam ar rūpnīcas kodu E21 un kurš savu iedvesmu bija smēlies tieši iepriekšminēto modeļu rasējumos un koncepcijā. Tomēr savu popularitātes uzliesmojumu trīnīši piedzīvoja 1982. gadā – līdz ar otrās paaudzes 3.sērijas modeļa jeb E30 prezentāciju.

Perfekta vadāmība, ergonomika, milzum daudz dzinēju versiju – no ekonomiskiem līdz tam laikam superjaudīgiem; dažādas virsbūves modifikācijas – E30 bija nopērkams gan kā sedans, gan kupeja, gan universālis; arī dažādi piedziņas veidi (piemēram, "325ix" bija pilnpiedziņas auto) spēja piesaistīt milzīgu potenciālo klientu interesi – un jau pavisam drīz BMW 3. sērija kļuva par vienu no visvairāk pārdotajiem "premium" klases spēkratiem pasaulē.

Mūsdienās lietots E30 labā stāvoklī ir jau diezgan dārgs – četrcilindru modelis maksās no kādiem pieciem tūkstošiem eiro, bet sportiskais "M3" jau no kādiem 50 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!