Studijas "RJ76 Films" raidījumā "Tavs Auto TV" atgriežas "mega tests" – iepriekšējā reizē tajā devās, apbruņojies ar 10 elektromobiļiem, bet šoreiz raidījuma rīcībā ir septiņi krāšņi un visnotaļ iekārojami "premium" klases apvidnieki, kas aprīkoti ar ierastajiem iekšdedzes dzinējiem.

"Premium" automobiļu tests nebūtu iedomājams bez tā dēvētās vācu trijotnes – "Audi", BMW un "Mercedes-Benz". Šajā testā devās Latvijā visnotaļ iecienītais "Audi Q5", blakus tam tikai nesen tirdzniecībā nonākušais jaunākās paaudzes "Mercedes-Benz GLC" un jaunais "BMW X1". Lai gan teorētiski "X1" ir mazākais no šiem trim, tieši to BMW pārstāvji Latvijā izvēlējās likt pretī saviem konkurentiem.

Šajā reizē par "mega testa" maršruta starta punktu ir izvēlēta Biķernieku trase, kur tika izmantotas slēgtas trases priekšrocības un izmēģināta šo burvīgo automobiļu dinamika un stabilitāte trases līkločos.

Veidojot šo sižetu, "Tavs Auto TV" vēlējās, lai tajā piedalītos arī kāds auto, kurš radīts Japānā. Iespējams, domājat, ka zem pārklāja slēpjas "Lexus"? Bet nē – tā ir "Mazda CX-60". Varbūt kāds pirmajā brīdī jautās, ko tas "pazaudējis" "premium" auto testā? Bet nesteidzieties ar secinājumiem!

Turklāt šis tests nebūtu iedomājams bez "Volvo" dalības. Šīs markas automobiļi visā pasaulē ir ieguvuši uzticamu un drošu braucamo statusu, un tas atspoguļojas arī pārdošanas statistikā: līdz 2020. gadam "XC60" pārdoto vienību skaits pārsniedza 1,68 miljonus. Un "XC60" arī ir "premium" klases apvidnieks, kuru nav jākautrējas likt blakus Vācijā tapušajiem modeļiem.

"Porsche Macan" un "Maserati Grecale" –, izdzirdot šos vārdus, katra kārtīga auto entuziasta sirds sāk pukstēt nedaudz straujāk. Interesanti ka pirms 20 gadiem, "Porsche" prezentējot savu pirmo apvidnieku vārdā "Cayenne", daudzi smīkņāja un teica, kurš tad ar tādu vēlēsies braukt, jo "Porsche" jābūt divām durvīm un motoru aizmugurē. Bet, kā izrādījās, gribētāju netrūka – "Cayenne" šobrīd ir vispārdotākais "Porsche" modelis, un "Macan" varētu nosaukt par tā mazāko brāli. Atkarībā no modifikācijas tas var būt taupīgs pilsētas auto vai dinamisks, gandrīz sacīkstēm piemērots spridzeklis.

Savukārt "Maserati" ir vēl sarežģītāks gadījums. Pilnīgi iespējams, ka tikai retais no mums pat spētu sapņot par šo auto, lai gan patiesībā tas nav dārgāks par "Porsche" vai vācu trijnieka top-versijām. Šī itāļu auto vārds mums rada asociācijas ar tādiem zīmoliem kā "Ferrari" vai "Lamborghini".

Pēc starta Biķernieku trasē, visi testa automobiļi un eksperti ar tiem devās ceļā uz Igates pili, metot līkločus pa Latvijas ainaviskajiem ceļiem.

Savukārt nākamajā raidījuma sērijā uzzināsiet, kā šos auto jums mēģinātu pārdot to pārstāvji Latvijā un kurš no tiem visvairāk iepaticies ekspertu žūrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!