Ukrainā atklāts interesants atradums garāžā – 1993. gada "VAZ-21099" jeb devītā žiguļa eksporta variants, kuru bija plānots nogādāt realizācijai Turcijā, līdz kurai tomēr tā arī nenokļuva. Tā vietā "Samara" saimes žigulis nostāvēja garāžā vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu.

Saskaņā ar šajā automobilī atrasto pavadzīmi, to bija paredzēts eksportēt no Kerčas ostas uz Turciju vietējam "Lada" autodīlerim. Tā vietā automobilis nonāca cita īpašnieka rokās Mikolajivas apgabalā, Ukrainā.

Neskatoties uz krāmiem garāžā un biezo putekļu kārtu uz virsbūves, ar neapbruņotu aci fotogrāfijās un videosižetā redzams, ka žigulis saglabājies praktiski ideālā stāvoklī, izņemot atsevišķas gumijas detaļas, kas pa šo laiku ir izkaltušas.

Šis 1993. gada "VAZ-21099" ir praktiski nelietots, tā odometra rādījums ir tikai 994 kilometri. Kā noskaidrojies, pēc šī žiguļa iegādes tas ticis neilgu laiku lietots un pat pārveidots to laiku stilā – uzstādīti dubļu sargi, "Levis" automagnetola, "Sanyo" skaļruņi, antena un signalizācija.

"VAZ-21099" tika ražots no 1990. gada 22. decembra līdz 2004. gada 30. jūnijam Toljati rūpnīcā, bet pēc tam līdz pat 2011. gadam tas vēl tika ražots ZAZ rūpnīcā no Krievijas piegādātajām detaļām. Eksporta tirgos šis modelis tika piedāvāts ar "Forma", "Sagona", "Diva", "Sable" vai "Samara Saloon" nosaukumu. Kā norāda šī auto atradējs, 1993. gadā jauns "VAZ-21099" maksāja kā piecus gadus lietots BMW.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!