Foto: Publicitātes foto

Ukrainas IT kompānija "Infokom" izstrādājusi bezpilota automobili uz "ZAZ Lanos" modeļa bāzes un ir uzsākusi šī prototipa izmēģinājumus. Zaporožeca autopilota funkcijas vada uzņēmuma pašu izstrādātā "Pilotdrive" sistēma.

Lai arī programmnodrošinājumu bezpilota sistēmai ukraiņu kompānija izstrādājusi pati, iekārtas gan ir iegādātas no rietumvalstīm. Bezpilota zaporožecs telpā orientējas ar ultraskaņas sensoriem, videokamerām, radariem un augstas izšķirtspējas navigācijas karti un infrasarkano sensoru, kas ļauj autopilota režīmā braukt arī tumsā.

Ukraiņu izstrādātā autopilota sistēma spēj atpazīt ceļa horizontālo apzīmējumu, ceļa zīmes, noteikt ceļa braucamās daļas platumu un pat braukt apvidū. "Pilotdrive" sistēma pamana arī gājējus un dzīvniekus.

Lai arī izmēģinājuma prototipam ir izvēlēts vietējā ražojuma "ZAZ Lanos", ukraiņu izstrādāto "Pilotdrive" autopilota sistēmu varēs uzstādīt arī citu marku spēkratiem. Tuvākajā nākotnē "Infokom" plāno uzsākt "Pilotdrive" tirdzniecību, kas ļaus ikvienam interesentam savu auto aprīkot ar bezpilota sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!