Aizvadītā gada nogalē tiesa Vācijā piesprieda cietumsodu čehu kravas auto vadītājam par ļoti bīstamu apdzīšanas manevru, kas gandrīz izraisīja frontālo sadursmi ar pasažieru autobusu. Ar tik drastisku sodu Vācijas tiesa vēlas citus autovadītājus atturēt no tik pārgalvīga braukšanas stila.

Lai arī incidents notika 2019. gada 22. janvārī, tiesas spriedums tika nolasīts tikai gada beigās. Izmeklēšana sākās, kad cits kravas auto šoferis internetā publicēja video, ko bija fiksējis ar savu videoreģistratoru – Bavārijā kāds kravas auto veica bīstamu apdzīšanas manevru vietā, kur tas nebija atļauts un ceļš bija grūti pārredzams.

Kā redzams video, kravas auto apdzina citu "fūri", bet pretī jau brauca pasažieru autobuss un aiz tā vairāki vieglie auto. Rezultātā divu joslu ceļā pēkšņi blakus bija trīs spēkrati, par laimi visiem izvairoties no smaga ceļu satiksmes negadījuma. Tiesā ceļu satiksmes eksperti norādīja, ka atstatums starp šiem transportlīdzekļiem neesot bijis lielāks par 30 vai 40 centimetriem.

Dažas dienas pēc video publicēšanas soctīklā "Facebook" Vācijas varasiestādes izsludināja minētā kravas auto vadītāju meklēšanā – tas izrādījās kāds čehs. Kravas pārvadāšanas uzņēmums viņu uzreiz atlaida no darba, bet Čehijas varasiestādes apcietināja, ņemot vērā Vācijas izdoto Eiropas Savienības mēroga orderi.

Čehu autovadītāja tiesa notika aizvadītā gada nogalē – decembrī. Apsūdzība uzskatīja kravas auto šofera rīcību par slepkavības mēģinājumu un tiesai pieprasīja viņam trīs gadu ieslodzījumu. Aizstāvība lūdza piemērot nosacītu sodu. Rezultātā tiesa piesprieda divus gadus un trīs mēnešus cietumā, kā arī autovadītāja tiesību liegumu uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!