Internetā publicēta fotogrāfija ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) specializēto "Renault Kerax" transportlīdzekli, kas grāvī apgāzies uz sāniem. Tāpat arī publicēts video no šī spēkrata kabīnes, kur redzams, ka ugunsdzēsēji, braucot uz izsaukumu, izklaides nolūkos mēģinājuši braukt sānslīdē, bet nav novaldījuši milzīgo auto.

Kā redzams video, glābēji ar specializēto transportlīdzekli brauc pa meža ceļu, bet viņiem pa priekšu brauc kāds balts pikaps, kas pagriezienus izņem sānslīdē. Ņemot vērā, ka VUGD transportlīdzekļa kabīnes videoreģistrators ieraksta arī skaņu, tad ir dzirdams, kā glābēji apjūsmo pikapa autovadītāja atstātās drifta vagas zemes ceļā: "Tas tur, b*e, riktīgi... nu tu skaistulītis, skaistulītis! Tūlīt es tev arī parādīšu, kā vajag!" Tomēr kabīnē bija arī kāds, kurš uz šo repliku reaģēja pragmatiski: "Varbūt nevajag?" Uz ko autovadītājs (pravietiski) reaģēja ar "aha, un mašīna uz sāniem".

Dienesta transportlīdzekļa vadītājs pagriezienu patiešām izņēma ar buksējošiem aizmugurējiem riteņiem un pat sānskata spogulī paspēja novērtēt savu varoņdarbu: "Lūk, man sanāca dziļākas vagas nekā viņam!" Tomēr tajā pašā laikā autovadītājs nepamanīja, ka pa šauro zemes ceļu vairs nebrauc gluži taisni un jau ar vienu riteni ir grāvī: "Oi, grāvis, grāvis, grāvis!" Kā jau paši savstarpējās sarunās pirms tam paredzēja – auto iebrauca grāvī un apgāzās uz sāniem.

Negadījumus noticis aizvadītajā sestdienā, 21. aprīlī, portālu "Delfi" informēja VUGD. Saskaņā ar dienesta rīcībā esošo informāciju VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas ugunsdzēsēji glābēji, dodoties uz izsaukumu Valkas pagastā, kur dega meža jaunaudze, ar automašīnu veica manevru, kā rezultātā ugunsdzēsēju speciālais transportlīdzeklis, autocisterna, nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija, lai fiksētu negadījuma apstākļus un veiktu izmeklēšanu. Ne cilvēkiem, ne transportlīdzeklim nav būtisku bojājumu, tiek novērsti nelielie defekti, kas gūti, transportlīdzeklim sasveroties uz sānu, par notikušo tiek veikta iekšējā dienesta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!