Aizvadītajā naktī Valmieras pilsētā policisti pamanīja kādu BMW markas automašīnu, kuras vadītājs pilsētā ievērojami pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Automašīnas vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām apstāties un uzsāka bēgšanu. Zaudējot kontroli pār savu spēkratu, autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies 2,14 promiļu reibumā, avarēja – nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca ēkas sienā, bojājot to.

BMW autovadītājs traucās ar 110 km/h, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h.

Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgā autovadītāja rīcības dēļ nav cietuši.

Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies 2,14 promiļu reibumā. Šis 1998. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Par notikušo policijā sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi – par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Pievienotajā videomateriālā redzams, cik dzīvībai bīstama var būt braukšana reibumā. Šajā gadījumā vīrietis iztika bez smagām traumām, taču šāds ceļu satiksmes negadījums var beigties arī ar traģiskām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!