Šoreiz " Tavs Auto TV" viesojas kāds īpašs auto – mazākais no "Porsche" modeļiem, bet ar lielāko no dzinējiem. Zem šī kompaktā "Porsche 718 Boxster GTS" sportinieka virsbūves tā vidusdaļā ir noslēpts četrlitrīgs sešcilindru motors.

Un šo sportisko pilsētas "monstru" dinamiskā pastaigā izvest raidījums aicinājis gados jaunu, bet, raugoties no sacensību pieredzes, gana rūdītu braucēju. Valters Zviedris ir dzimis 2001. gadā un savu pirmo Baltijas un Latvijas čempiona titulu kartingā izcīnījis jau astoņu gadu vecumā.

"Porsche" no šī dzinēja četriem litriem ir izdevies iegūt 400 ZS, turklāt šajā "GTS" modifikācijā tas ir atmosfēriskajā versijā. Tam ir 420 Nm griezes moments un līdz 100 km/h šo auto tas spēj paātrināt 4,5 sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz gandrīz 300 km/h.

Vizuāli "GTS" no saviem "718" saimes brāļiem var atšķirt ar tonēta stikla lampām, melniem 20 collu riteņiem, sportiskāku izplūdes sistēmu ar diviem nerūsējoša tērauda uzgaļiem, par 20 mm zemāku piekari, īpašu "GTS" stila salona apdari un "Chrono" pakotni jau standarta aprīkojumā.

Lai gan sporta automobiļi parasti nav tie paši prakstiskākie braucamie, runājot par "718" saimi, var pieminēt vienu interesantu faktu – tā kā šī auto dzinējs novietots dziļi auto aizmugurējā daļā, tam ir divi bagāžnieki: viens priekšā un otrs aizmugurē.

Kaut arī raugoties uz tehniskajiem datiem, šis auto ne tuvu nav tik monstrozs, kā tā lielākais brālis "911 Turbo", braukšana ar šo "mazuli" sagādā nereālu baudu – tas ir viegls, ideāli sabalansēts auto ar perfektu vadāmību un saķeri ar ceļu. Un, ja raugāmies uz cenas pret baudu attiecību, jāsaka, ka "718 GTS" ir vērā ņemams kandidāts tiem, kuri alkst ieraudzīt savā garāžā kādu no šāda tipa automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!