Lielbritānijas kompānija "QuickSilver Exhaust Systems" izstrādājusi motora izplūdes sistēmu, ko pati atzinusi par visdārgāko pasaulē. Kaut arī šīs sistēmas cena netiek atklāta, zināms, ka tā izstrādāta speciāli "Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse" superauto, kas ir viens no visdārgākajiem spēkratiem pasaulē.

"QuickSilver" pasaulē visdārgāko izplūdes sistēmu pilnībā izgatavojis no titāna sakausējuma. Tāpat briti lepojas, ka ir pasaulē pirmā kompānija, kas izgatavojusi izplūdes sistēmu speciāli "Bugatti Veyron" spēkratam versijā ar 1200 ZS.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā "QuickSilver" izstrādātā "Bugatti" izplūdes sistēma. Iepriekšējā bija "Veyron" standarta versijai ar 1001 ZS un maksāja 35 tūkstošus eiro. Arī šis izpūtējs bija izgatavots no titāna sakausējuma un ļāva superauto pašmasu samazināt par 11,5 kilogramiem.

Atgādinām, ka "Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse" modifikācija attīsta 1200 zirgspēku. Šāds astoņu litru W16 motora superauto līdz 100 km/h paātrinās 2,6 sekundēs, bet no vietas līdz 300 km/h – 16 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!