Zviedru autoražotājs "Volvo" veicis ekstremālus trieciena testus, vairākus savus jaunos auto modeļus metot zemē no 30 metru augstuma. Šāds skarbs pārbaudījums ļāvis modelēt avārijas situācijas neparastos apstākļos un glābšanas dienestu darbiniekiem trenēt iemaņas cilvēku glābšanā.

Lai veiktu šādus ekstremālos triecienu testus, "Volvo" izmantoja celtniecības ceļamkrānu, kā trosēs tika iekārti jauni automobiļi. Ar tā palīdzību automobiļi tika mesti zemē no 30 metru augstuma ar priekšdaļu pret zemi. Šādā izmēģinājumā trieciena spēks ir ekvivalents sadursmei ar kravas automobili uz šosejas.

Pēc šāda trieciena, ja automobilī būtu pasažieri, tie būtu kritiskā stāvoklī. Tieši tādēļ eksperimentā tika piesaistīts glābšanas dienests, kurš trenēja iemaņas ar hidrauliskajām šķērēm atgriezt vaļā sadragātos automobiļus, lai piekļūtu to salonam un atbrīvotu potenciālos pasažierus.

Parasti glābšanas dienesti trenējas, izmantojot "norakstītus" automobiļus no autokapsētām. Tomēr šādi spēkrati ir aptuveni 15 līdz 20 gadus veci. "Volvo" eksperiments ļāvis glābšanas dienestiem iemaņas uzlabot, griežot modernus automobiļus, kuriem ir daudz izturīgāka tērauda konstrukcija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!