Foto: Kadrs no video

Vairākos ASV štatos notiek masu protesti, kurus izraisīja policistu cietsirdīgā rīcība pret afroamerikāni Džordžu Floidu. Uz šo notikumu fona daži iedzīvotāji rīko grautiņus un nodarbojas ar veikalu izlaupīšanu. Tostarp cietuši arī vairāki jauno automobiļu dīlercentri, kurus ne tikai izdemolē, bet no tiem arī aizdzen spēkratus.

Viens no vissmagāk cietušajiem dīlercentriem ir Kalifornijas autosalons "San Leandro Dodge". Sarunā ar "CBS Local" dīlercentra īpašnieks Karloss Haidalgo atzina, ka zagļi no salona un stāvvietas aizdzinuši aptuveni 50 automobiļus.

Pēc viņa vārdiem, marodieri nozaguši visus tajā esošos sportiskos "Dodge Challenger SRT Hellcat" un "Dodge Charger SRT Hellcat", kas maksā 60 līdz 90 tūkstošus ASV dolāru katrs. Visdārgākais no nozagtajiem spēkratiem šajā autosalonā bija 717 ZS jaudīgais "Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition", kas izgatavots tikai 500 vienībās un maksā nepilnus 100 tūkstošus dolāru.

Kā vietējiem medijiem pastāstījis dīlercentra vadītājs un kā redzams arī aculiecinieku video, policija noziedzniekus neapturēja, jo "bija pārāk aizņemta un nespēja ierasties uz izsaukumu". Tomēr visi nozagtie auto ir aprīkoti ar GPS izsekošanas sistēmu.

No sākuma dīlercentra vadītājs mēģinājis pats aizsargāt savu īpašumu, lūdzot darbiniekiem iebraucamo ceļu nobloķēt ar jaunajiem automobiļiem, kad redzēja, kā marodieri ielas pretējā pusē laupa "Nike" veikalu. Tomēr pašu spēkiem dīlercentra darbinieki pretoties nespēja, un zagļi piekļuva autosalona atvilktnei, kurā glabājās jauno automobiļu atslēgas.

Kā redzams video, laupītāji jauniegūtos spēkratus īpaši nesaudzēja un, pametot nozieguma vietu, dažs pat ietriecās viens otrā.

View this post on Instagram

A post shared by The Time To Fight Is Now ✊🏾 (@densigliere) on Jun 1, 2020 at 1:02am PDT
View this post on Instagram

A post shared by SVTKILR (@bennyblanco_svtkilr) on Jun 1, 2020 at 2:52am PDT

Cietuši ir arī citi automobiļu dīlercentri, piemēram, "Mercedes-Benz" autosalons Oklendā – šeit gan marodieri nepiekļuva automobiļu atslēgām, bet vienkārši izdemolēja dīlercentru, aizdedzināja dažus spēkratus, tostarp "Mercedes-AMG GT Coupe", kā arī aprakstīja tos ar, piemēram, "Eat the rich" saukli (pārfrazējums no Žana Žaka Ruso "kad nabagajiem nebūs ko ēst, viņi ēdīs bagātos").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!