Foto: Kadrs no video
Svētdien, 2. maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu ļoti steidzīgu automašīnas "Audi" vadītāju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, viņš brauca ar 184 km/h. Turklāt vadītājs pie stūres bija sēdies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Ap pulksten 15.30 policisti, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību Līgatnes novadā, uz autoceļa Augšlīgatne - Skrīveri fiksēja kādu "Audi" markas automašīnu, kuras vadītājs bija īpaši steidzīgs. Transportlīdzekļa vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 90 kilometriem stundā – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pārgalvīgais šoferis traucās ar 184 kilometriem stundā.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, policija konstatēja, ka pie "Audi" stūres sēdies 2001. gadā dzimis jaunietis, kuram nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību.

Policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h piemēro naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem. Savukārt par braukšanu bez tiesībām sods ir no 280 līdz 570 eiro.

Valsts policija atgādina, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laicīgi reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!