Foto: Shutterstock

Mainīgo laika apstākļu un intensīvās satiksmes dēļ Vidzemes šosejas (A2) būvdarbu posmā no Sēnītes līdz Siguldai (39,44.–46,30. km) novecojušajā asfaltbetona segumā pastiprināti veidojas bedres. Tāpēc tur ir samazināts atļautais braukšanas ātrums līdz 50 km/h, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Ja nākamnedēļ atsāksies apstākļi, kādos pastiprināti veidojas avārijas bedres – atkusnis un intensīvi nokrišņi, tad aptuveni kilometru garā posmā no Siguldas puses līdz Egļupei satiksmi Rīgas virzienā pārvirzīs uz apstāšanās paplašinājumu pa labi no esošās joslas, kur asfaltbetona segums ir labākā tehniskā stāvokli.

Kopš būvdarbu sākuma pērn augustā satiksme autoceļa A2 posmā no Sēnītes līdz Siguldai organizēta pa kreisās puses brauktuvi virzienā uz Rīgu, un segumam jāiztur divreiz lielāka slodze. Būvdarbus posmā veic SIA "Binders", būvnieki katru dienu apseko posmu un veic avārijas bedru remontu. Būvdarbi posmā turpināsies pavasarī, tiklīdz būs piemēroti laika apstākļi.

Vidzemes šosejas posmā no Sēnītes līdz Siguldai vecais ceļa segums ir stipri nolietojies, lielākajā daļā posma nekādi atjaunošanas darbi nav veikti kopš ceļa uzbūvēšanas 1980. gados.

Būvdarbus veic "Binders" par līgumcenu 12 360 587 eiro (ar PVN), no tiem 10 506 498 eiro ir ES Kohēzijas fonda finansējums. Projekta autors ir SIA "Ceļuprojekts", būvuzraudzību veic SIA "Firma L4". Darbus plānots pabeigt 2023. gada rudenī.

LVC aicina autobraucējus informēt par satiksmes drošībai bīstamām bedrēm un citiem sarežģījumiem valsts ceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī LVC kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!