Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive" kļuvis par visātrāko sērijveida elektromobili leģendārajā Nirburgringas trasē Vācijā, pārspējot līdzšinējo rekordistu "Audi R8 e-tron", paziņojis autoražotājs.

"Mercedes-Benz" sportiskais elektromobilis ar Markusu Hofbaueru pie stūres spēja aptuveni 20 kilometru garo trasi veikt septiņās minūtēs un 56 sekundēs, kas ir par nepilnām 13 sekundēm labāks rezultāts nekā iepriekšējais rekords, ko pagājušā gada vasarā uzstādīja "Audi R8 e-tron".

Šāds rezultāts ir salīdzināms ar, piemēram, "Porsche Panamera Turbo" un "Ferrari Califronia" sniegumu Nirburgringas trasē.

Atgādinām, ka "Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive" aprīkots ar četriem elektromotoriem un 60 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Sistēma kopumā attīsta 740 zirgspēku jaudu un konstantu 999 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļauj elektromobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 250 km/h. Ar pilnu uzlādi elektriskais "Mercedes-Benz SLS AMG" spēj nobraukt aptuveni 250 km distanci.

Vācijā šāds automobilis maksā 416 500 eiro – divkārt vairāk nekā "SLS AMG" ar V8 benzīna dzinēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!