Foto: Shutterstock

Visbiežāk ceļu satiksmes negadījumus (CSNg) ar neapdrošinātu auto izraisa 28 līdz 37 gadus veci autovadītāji, kas pārvietojas ar 11 līdz 15 gadus vecu spēkratu, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika par pagājušo gadu.

"Šīs vecuma grupas (28 līdz 37 gadu veci) autovadītāji izraisījuši tikpat daudz avāriju bez OCTA, cik autovadītāji vecuma grupā 48 gadi un vairāk," informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins. 20,12% negadījumus izraisījuši 18 līdz 27 gadus veci autovadītāji, nedaudz mazāk (19,19%) – 38 līdz 47 gadus veci autobraucēji.

Transportlīdzekļu vecuma kategorijā, ar kuriem visbiežāk izraisīti CSNg bez derīgas OCTA, lielākā riska grupa ir 11 līdz 15 gadus veci transportlīdzekļi – 30,22%; kā arī 21 un vairāk gadus veci auto – 29,09%. Ar gados jauniem (līdz pieci gadi) spēkratiem bez derīgas OCTA izraisīti 4,23% CSNg.

Savukārt neapdrošināto transportlīdzekļu marku vidū, dominē BMW un VW markas auto. Bez derīgas OCTA ar šādu marku spēkratiem pērn izraisīts vienāds negadījumu skaits – 47 (13,05%). Svarīgi atzīmēt, ka šo marku automašīnas Latvijā ir arī visvairāk reģistrētas, tādēļ ar tām izraisīto CSNg īpatsvars proporcionāli ir vislielākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!