Foto: Publicitātes foto

1912. gada "Rolls-Royce Silver Ghost" aizvadītajā Gudvudas Ātruma festivālā, Lielbritānijā, izsolīts par 4,7 miljoniem sterliņu mārciņām (4,1 miljons latu). Tādējādi šis automobilis kļuvis par visdārgāko "Rolls-Royce" markas vēsturē.

Pirms izsoles eksperti prognozēja, ka šis "Rolls-Royce Silver Ghost" tiks izsolīts par diviem miljoniem mārciņu (1,75 miljoni latu). Interesanti, ka 1912. gadā šis spēkrats maksāja tūkstoti mārciņu, kas mūsdienu valūtas vērtībā būtu 93 tūkstoši mārciņu (81 tūkstotis latu).

Izsolē pārdotajam "Rolls-Royce" pilnībā saglabājusies oriģinālā virsbūve un salons, kas, ņemot vērā tā vecumu, ir lieliskā stāvoklī. Tāpat šim automobilim izdevies izvairīties no pārbūves "ātrajā palīdzībā", kas bija visai izplatīts automobiļu liktenis Pirmajā pasaules karā.

1912. gada "Rolls-Royce Silver Ghost" aprīkots ar 7,3-litru rindas sešcilindru dzinēju, kas ļāva automobili paātrināt līdz 95 km/h. Salona apdarē sastopams ziloņkauls, sudrabs un brokāta aizkari.

Iepriekšējais īpašnieks no 1992. gada šim spēkratam bija kāds amerikāņu kolekcionārs, kurš gāja bojā auto avārijā 2009. gadā.

Pēc "Daily Mail" aptaujāto aculiecinieku vārdiem, izsole notika ilgi un spraigi. Solījumi pieauga par 50 un 100 tūkstošiem mārciņu. Viens no izsoles rīkotāja darbiniekiem notikušo raksturoja kā "teātri".

Izsoles rīkotājs "Bonhams" norāda, ka sākotnēji uz šo automobili pretendēja trīs pircēji, bet viens no tiem izstājās, kad likmes pārsniedza 2,3 miljonu mārciņu atzīmi (divus miljonus latu).

Līdz šim visdārgākais "Rolls-Royce" pasaulē bija 1904. gada eksemplārs, kas 2007. gadā tika izsolīts par 4,5 miljoniem mārciņu (3,94 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!