Foto: Publicitātes foto

Pērn "Škoda" Latvijā kopumā reģistrējusi 1883 auto, nostiprinot otro pozīciju starp pārdotākajiem vieglajiem pasažieru automobiļiem un uzrādot tirgus daļu 13,1%. Populārāko "Škoda" modeļu trijnieku pērn veidoja "Octavia", "Kodiaq" un "Karoq". Vienlaikus, ņemot vērā Latvijā pieaugošo pieprasījumu pēc elektroauto, "Škoda Enyaq iV" Latvijā debitēja 2021. gada maijā un kļuva par visvairāk pārdotāko jauno elektroauto.

Elektroauto segmenta potenciāls nākotnē turpinās saglabāties augsts – līdz gada beigām kopumā Latvijā tika piegādātas 93 vienības "Škoda Enyaq iV" elektroauto, kas nodrošināja šim modelim pārdotākā jaunā elektroauto statusu Latvijā.

""Škoda Enyaq iV" ierašanās Latvijā uzreiz pievērsa milzu uzmanību, jo sadarbībā ar "Škoda Auto" pasaules čempionāta hokejā rīkotājiem un viesiem nodrošinājām mobilitāti un vienlaikus iespēju iepazīt šo jauno modeli. Šis bija pirmais gads, kad "Škoda" nodrošināja čempionāta rīkotājus ar pilnīgi elektriskiem auto. 2021. gada čempionāts Rīgā parādīja Latvijai un visai pasaulei, ka šāda veida pasākumu organizēšanā ir iespējams izmantot elektroauto, ņemot vērā visas priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar videi draudzīgu auto," komentē Māris Jansons, "Auto 100" filiāles vadītājs Latvijā.

Arī šogad "Škoda" turpina attīstību – klientiem tiks piedāvāti vairāku modeļu atjauninājumi un šodien pirmizrādi tiešsaistē piedzīvos "Škoda Enyaq Coupe iV". Šis modelis klientiem būs pieejamas konfigurācijās ar aizmugurējo riteņu piedziņu vai pilnpiedziņu, bet elektromotoru jauda būs no 132 līdz 220 kW. Interjerā būs pieejami ekoloģiski materiāli, un elegantā kupeja būs maksimāli praktiska līdzīgi tradicionālajam SUV modelim – sola, ka bagāžas nodalījuma tilpums sasniegs 570 litrus.

Populārākais modelis "Škoda" klāstā ir "Octavia", kas 2020. gada nogalē tika atzīts par Latvijas Gada auto un pērn piegādāta 614 klientiem. 2021. gadā krosovers "Kodiaq" ar 366 piegādātām vienībām ir otrs populārākais "Škoda" modelis produktu portfelī. Trešajā vietā ar 237 reģistrācijām ierindojas "Karoq", kas jau 2022. gadā pārsteigs ar jaunumiem modeļa atjauninājumos. "Kamiq" pērn izvēlējās 189 klientu, "Scala" 143, "Superb" 140 un mazās klases "Fabia" 101 jaunu lietotāju Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!