Foto: Publicitātes foto

Koncerns "Volkswagen" (VW) pabeidzis "Porsche" kompānijas pārņemšanu, iegūstot 100 procentus tā akciju. Tādējādi "Porsche" kļuvis par VW koncerna 12. automobiļa marku.

Darījums tika noslēgts, VW iegādājoties 50,1 procentu "Porsche" akciju par 4,49 miljardiem eiro. Pārējos 49,9% akciju VW koncerns bija iegādājies vēl 2009. gadā par 3,9 miljardiem eiro.

VW koncerns "Porsche" kompāniju vadīs caur jaunizveidoto Integrēto automobiļu grupu.

"Beidzot mēs esam atbrīvojuši ceļu mūsu kopīgajai gaišajai nākotnei! Vēl ciešāka sadarbība mums ļaus ievērojami nostiprināt VW un "Porsche" zīmolus, kā arī turpināt paplašināt koncerna produktu portfeli, iekļaujot tajā jaunus un fascinējošus transportlīdzekļus," darījumu komentēja VW valdes priekšsēdētājs Martins Vinterkorns. "Unikālais "Porsche" zīmols turpinās veiksmīgi attīstīties VW daudzzīmolu stratēģijas un veiksmīgās decentralizētās vadības struktūras ietvaros. Tāpat kā visi pārējie grupas zīmoli, arī "Porsche" saglabās savu identitāti un darbības neatkarību."

Atgādinām, ka savulaik "Porsche" mēģināja pārpirkt VW koncernu. Pirms septiņiem gadiem "Porsche" iegādājās 51% VW akciju, tomēr šī darījuma noslēgšanai "Porsche" bija spiests aizņemties ievērojamus līdzekļus, kas sportisko automobiļu ražotājam nodarīja zaudējumus – 2008. - 2009. finanšu gadā "Porsche" zaudēja 4,4 miljardus eiro.

Pērn "Porsche" ieņēmumi bija 10,9 miljardi eiro, bet peļņa – divi miljardi eiro. Šāgada pirmajā ceturksnī VW ieņēmumi sasniedza 47,3 miljardus eiro, bet peļņa – 3,18 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!