Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" plāno atteikties no gājēju drošības spilveniem, kurus pašlaik sērijveidā uzstāda "V40" modelim. Autoražotājs šo drošības spilvenu iecerējis aizstāt ar elektroniskām sistēmām, kas ļauj izvairīties no sadursmes ar gājēju.

Kā vēsta izdevums "Go Auto" ar atsauci uz "Volvo" produktu plānošanas viceprezidentu Leksu Kresemakersu, "V40" hečbeks tā arī paliks kā vienīgais markas modelis, kam pieejami gājēju drošības spilvens. Tamlīdzīgu sistēmu nav plānots uzstādīt "Volvo" turpmākajiem modeļiem, ieskaitot nākamās paaudzes "XC90" apvidus automobili, kā prezentācija gaidāma nākamgad.

Gājēju drošības spilvens aktivizējas gadījumā, ja sadursme ar cilvēku notiek, braucot ar ātrumu 20 līdz 50 km/h. Šo sistēmu kontrolē septiņi sensori, pēc kuru komandas tiek aktivizētas piropatronas motora pārsega stūros pie priekšējā vējstikla. Pēc tam sekundes tūkstošdaļās tiek piepūsts drošības spilvens, kurš motora pārsegu paceļ par 10 centimetriem, kā arī praktiski pilnībā nosedz priekšējās virsbūves statnes un vējstiklu, mīkstinot triecienu.

Tomēr "Volvo" šobrīd ir attīstījis elektronisko sistēmu, kura ar dažādiem sensoriem jau laicīgi pamana gājēju un vajadzības gadījumā patstāvīgi nobremzē spēkratu, ja autovadītājs savlaicīgi nereaģē. Šī sistēma nostrādā, braucot ar ātrumu līdz 35 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!