Kompānija "Volvo" sadarbībā ar velosipēdu ekipējuma ražotāju "POC" un telekomunikāciju uzņēmumu "Ericsson" izstrādājuši sistēmu, kas atpazīst automobilim tuvojošos velosipēdu, kā arī par to brīdina ne tikai autovadītāju, bet arī pašu velosipēdistu. Plašākai sabiedrībai jauno tehnoloģiju izstrādātāji pirmo reizi prezentēs janvārī notiekošajā patērētāju elektronikas izstādē CES.

Sistēma apvieno velosipēdista ķiverē iemontētu sensoru, viedierīču aplikāciju, "Volvo City Safety" drošības sistēmu un speciālu mākoņservisu. Sensors velosipēdista ķiverē raida GPS koordinātes uz mobilo aplikāciju un pēc tam informācija caur mākoņserveri tiek nodota uz velosipēdista apkārtnē esošajiem automobiļiem.

Brīdinājums par tuvojošos velosipēdistu autovadītājam tiks projicēts uz priekšējā vējstikla. Savukārt velosipēdista ķivere mirkšķinās ar sarkanām diodēm, tādējādi informējot arī pašu ciskudrillētāju par tuvojošos automobili.

"Volvo" ir pārliecināts, ka izstrādājums ceļu satiksmes dalībniekiem palīdzēs situācijās, kad viņi viens otru neredz. Piemēram, brīdinājuma signāls būs noderīgs, velosipēdistam tuvojoties neregulējamam krustojumam.

Pēc zviedru autoražotāja datiem, 2012. gadā Vācijā, Nīderlandē un Polijā 85 procenti nāvējošo ceļu satiksmes negadījumu ar velosipēdistiem notika tieši krustojumos. 2013. gadā visā pasaulē tika pārdoti vairāk nekā 132 miljoni velosipēdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!