Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" tuvākajā nākotnē jaunus automobiļu modeļus izstrādāšot rekorda tempā – aptuveni 20 mēnešos, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz zviedru autoražotāja izpētes un izstrādājumu nodaļas vadītāju Pīteru Mertensu.

Pēc Mertensa vārdiem, īsāki izstrādes termiņi jauniem modeļiem būs iespējami tad, kad sērijveida ražošanā nonāks "Volvo" modulārā platforma CMA. To zviedru inženieri gatavo kopā ar ķīniešu "Geely" un izmantos kompakto modeļu pamatā, tostarp "Volvo V40" pēctecim.

Salīdzinājumam – pašreizējās paaudzes "Volvo V40" modelim, kas debitēja 2012. gadā, autoražotājam bija nepieciešami 42 mēneši darba, lai to izstrādātu.

Jau šobrīd "Volvo" ražošanā izmanto vienu modulāro platformu – SPA, uz kā pamata izgatavots jaunais "XC90" apvidus automobilis. Ar laiku šī platforma tiks izmantota vairāku "Volvo" turpmāko modeļu pamatā, tostarp topošajam lielajam sedanam, kas tirgū konkurēšot ar BMW 7. sērijas reperezentatīvo sedanu.

Tuvāko četru gadu laikā "Volvo" plāno pilnībā atjaunināt savu modeļu piedāvājumu. Tajā būšot trīs atvasinājumi uz "XC90" bāzes, pēcteči "S80" un "V70" modelim, kā arī citi jauni spēkrati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!