Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" savā piedāvājumā ieviesusi jaunu papildu aprīkojumu – sarkano atslēgu –, kas par papildu samaksu būs pieejama "S90", "V90" un "XC90" modeļiem. To auto īpašnieks varēs izmantot gadījumos, kad savu spēkratu nodod kādam jaunākam savam ģimenes loceklim vai apkalpojošajam personālam servisā vai stāvvietā.

"Nepieciešamība savu automobili nodot kādam citam vienmēr saistīta kaut ar nelielu trauksmes sajūtu. Tiem, kuriem šādas situācijas gadās bieži, var noderēt "sarkanā atslēga", kura dos pārliecības sajūtu, ka automobilis tiek lietots saprātīgi neatkarīgi no tā, kurš šobrīd ir pie stūres", preses paziņojumā norāda "Volvo".

Izmantojot sarkano atslēgu, automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski būs ierobežots pie 120 km/h atzīmes, adaptīvā kruīza kontroles sistēma būs pieejama tikai maksimālās distances režīmā, kā arī tiks ierobežots audio sistēmas maksimālais skaļums.

Tāpat, ja automobilis iedarbināts ar sarkano atslēgu, visas elektriskās drošības sistēmas būs aktivizētas un nebūs pašrocīgi atslēdzamas.

Vismaz pagaidām šādu "Volvo" sarkano atslēgu papildu aprīkojumā varēs iegādāties pie markas izplatītājiem Lielbritānijā, kur tā maksās 110 sterliņu mārciņas (130 eiro).

Jāatzīmē, ka šādas "servisa un stāvvietu apkalpojošā personāla" atslēgas, kas ierobežo dažādas automobiļa funkcijas, nav nekāds jaunums autobūvē. Ir autoražotāji, kuri tādas saviem spēkratiem tādu piedāvā ne pirmo gadu desmitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!