Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" pieprasījuma krituma dēļ atkal apturēs ražošanu, kas pēc koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzēto pasākumu mīkstināšanas tikai nesen tikusi atjaunota, liecina uzņēmuma iekšējais ziņojums, vēsta aģentūra AFP. Savukārt VW importētājs Baltijas valstīs "Moller Baltic Import" noliedz šādas baumas.

Grupas Volfsburgas rūpnīcā divu montāžas līniju darbība šomēnes tikšot pilnībā apturēta, bet vienā līnijā uz četrām dienām tiks samazinātas darba stundas, teikts ziņojumā.

Ražošanas apturēšana galvenokārt ietekmēšot "Golf" un "Tiguan" modeļus.

"Volkswagen" tikai aprīļa beigās atjaunoja ražošanu, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ uz vairākām nedēļām bija apturēta.

Jaunais plāns paredzēts, lai pielāgotu ražošanu gaidāmajām svārstībām tirgū, skaidro uzņēmums. Ar pandēmijas izplatības ierobežošanu saistītie pasākumi martā un aprīlī izraisījuši rekordstrauju lejupslīdi Eiropas automobiļu tirgū.

Savukārt "Moller Baltic Import" pēc šīs ziņas nācis klajā ar paziņojumu, ka VW automašīnu ražotnes nav pārtraukušas darbību un turpina ražošanu jau sākotnēji plānotajos apjomos. Ņemot vērā pieprasījumu, šobrīd tiek ražoti aptuveni 40% no pirmskrīzes apjoma. Šāds ražošanas apjoms jau bija paredzēts kopš ražotņu pakāpeniskas darbības atsākšanas 20. aprīlī, un nekāda papildu ražošanas apjoma samazināšana nav veikta. Klienti, kas Baltijā pasūtījuši VW automašīnas, var būt droši, ka tās tiks saražotas un piegādātas, norāda VW importētājs Baltijas valstīs.

Kā jau iepriekš ziņots, VW rūpnīcās pakāpeniski atsāka automašīnu ražošanu aprīļa beigās atbilstoši pašreizējai rezerves daļu pieejamībai, valdības prasībām Vācijā un Eiropā, pārdošanas tirgu attīstībai un no tā izrietošajiem rūpnīcu darbības režīmiem. Neatkarīgi no šīm norisēm galvenā prioritāte ir stingra darbinieku veselības aizsardzības pasākumu ievērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!