Kompānija "Volkswagen" (VW) gatavo mazu apvidus automobili uz "Polo" platformas bāzes, kas tirgū konkurētu ar "Nissan Juke" un citiem tā līdziniekiem, intervijā izdevumam "Auto Express" atklājis Hans Jakobs Noisers, VW attīstības departamenta vadītājs.

Jaunais VW apvidnieks tikšot pozicionēts pakāpienu zem "Tiguan" modeļa un būšot pieejams tikai ar priekšējo riteņu piedziņu. "Nākotnē mums būs vismaz pa vienam apvidniekam katrā segmentā –, sākot ar lielākajiem un beidzot ar uz modulārās platformas MQB bāzētajiem, kā arī dažādiem atvasinājumiem, ieskaitot uz "Golf" un "Polo" bāzes," izdevumam skaidro VW pārstāvis.

"Galvenie "Polo" apvidnieka noieta tirgi būs Ķīna, Dienvidamerika un Eiropa," piebilst Noisers. Tāpat viņš atklājis, ka uz "Polo" platformas izgatavotajam apvidniekam, visticamāk, būs arī versijas ar "SEAT" un "Škoda" marku.

Vislabāko iespaidu par to, kā varētu izskatīties tamlīdzīgs mazais VW apvidnieks, sniedz "T-Roc" koncepts (attēlos), ko VW prezentēja pērnā gada pavasarī Ženēvā. Neskaitot atšķirības dizainā, sērijveida modelim noteikti būšot daudz praktiskāka piecdurvju virsbūve.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!