Foto: Reuters/Scanpix

"Volkswagen" (VW) koncerns ir prezentējis Vācijas Federālajai autotransporta pārvaldei (KBA) konkrētus "EA 189" tipa 1,2 litru, 1,6 litru un 2,0 litru dzinējiem paredzētus pasākumus. Pēc rūpīgas izskatīšanas KBA ir pilnībā ratificējusi visus pasākumus, tādējādi ir apstiprināti koriģējošie pasākumi visiem problēmas skartajiem transportlīdzekļiem.

Tuvākajā laikā par tālāko rīcību tiks informēti transportlīdzekļu īpašnieki. Lai nodrošinātu ātru pasākumu izpildi, VW plāno uzsākt pasākumu īstenošanu 2016. gada sākumā.

Svarīgs aspekts tehnisko pasākumu īstenošanā bija rast klientiem ērtus risinājumus. Koriģējošie pasākumi problēmas skartajiem "EA 189" tipa dzinējiem ir šādi – 1,2 litru un 2,0 litru dzinējiem tiks nodrošināts programmatūras atjauninājums, darba ilgums servisā būs aptuveni pusstunda; savukārt 1,6 litru dzinējiem tiks nodrošināts ne tikai programmatūras atjauninājums, bet arī papildus gaisa masas mērītāja priekšā tiks uzstādīts "plūsmas pārveidotājs", un šo pasākumu īstenošana servisā aizņems mazāk par stundu.

Šie pasākumi attiecas uz Eiropas Savienības tirgu. Pēc pasākumu īstenošanas transportlīdzekļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, neietekmējot dzinēju jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Uzņēmuma plāns ir īstenot tehniskos pasākumus pie dīleriem vairākās kārtās. Tehniskie pasākumi 2,0 litru dzinējiem tiks īstenoti no 2016. gada pirmā ceturkšņa. Tehniskos pasākumus 1,2 litru dzinējiem plānots veikt nākamā gada otrā ceturkšņa beigās. Pēdējā atsaukumā no 2016. gada trešā ceturkšņa tiks uzsākta tehnisko pasākumu īstenošana 1,6 litru dzinējiem.

Tehnisko pasākumu īstenošanas laikā VW mērķis ir novērst jebkādas neērtības klientiem, cita starpā neierobežot viņu mobilitāti. Saistībā ar to VW zīmols garantē visiem klientiem, ka nepieciešamības gadījumā bez maksas tiks nodrošināts atbilstošs maiņas transports.

Līdz 2017. gada 31. decembrim atceļ noilguma noteikumus attiecībā uz garantijas prasībām par transportlīdzekļos ar "EA 189" dzinēju uzstādīto programmatūru. Tas attiecas arī uz tām prasībām, kuru iesniegšanas termiņš jau ir beidzies. Tādējādi gaidīšana nekādā veidā neradīšot neērtības VW klientiem. Tas nozīmē, ka visu problēmas skarto transportlīdzekļu īpašnieki var gaidīt, ka nepieciešamie tehniskie pasākumi transportlīdzekļos tiks īstenoti līdz iepriekš minētajam datumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!