Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" turpmākajos gados plāno likvidēt vairāk nekā 10 000 darbvietu, kompānijai pārorientējoties uz elektrisko automašīnu ražošanu pēc kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, paziņojis autoražotāja Cilvēkresursu nodaļas direktors Karlheincs Blesings.

"Runa nav par dažu simtu darbvietu likvidēšanu," intervijā laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" norādījis Blesings. "Turpmākajos gados likvidējamo darbvietu skaits visā pasaulē sasniegs piecciparu skaitli."

"Volkswagen" savu uzmanību pievērsis videi draudzīgajām elektriskajām automašīnām, tādējādi cenšoties attālināties no vērienīgā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla.

Taču elektriskajām automašīnām nepieciešams mazāks detaļu skaits salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinējiem, kas nozīmē, ka ilgtermiņā nepieciešams mazāks darbinieku skaits, uzsver Blesings.

Viņš gan piebilst, ka piespiedu darbinieku atlaišanas netiks īstenotas.

Lai arī pārorientēšanās uz elektriskajām automašīnām būtu notikusi arī bez šī skandāla, Blesings norāda, ka tas šim projektam sniedzis krietni lielāku aktualitāti.

"Volkswagen" paziņojis, ka līdz 2025.gadam plāno attīstīt un saražot vairāk nekā 30 jaunus elektriskos automobiļus.

Kompānija pasaulē nodarbina vairāk nekā 620 000 cilvēku, tostarp 280 000 Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!