Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" trešdien Eiropā sāk agro rezervāciju pieņemšanu pirmajam modelim no jaunās, pilnībā elektriskās automobiļu "ID." saimes – "ID.3".

Potenciālie klienti var veikt agro rezervēšanu VW mājaslapā, iemaksājot rezervācijas maksu tiešsaistē 1000 eiro apmērā. "ID.3 1ST" īpašajam modelim, kas pieejams ekskluzīvi tikai agrās rezervēšanas klientiem, būs bagātīgāks aprīkojums. Šī modeļa ražošanas apjoms Eiropā ir ierobežots līdz 30 000 automobiļu, bet Latvijā ir pieejami 10 automobiļi. Kopš paziņojuma trešdien Baltijā jau ir veiktas vairākas agrās rezervācijas, portālu "Delfi" informēja VW izplatītājs Baltijas valstīs.

VW aprīkojis "ID.3 1ST" ar vidēja izmēra akumulatoru, kas vēlāk būs pieejams visai "ID.3" sērijai, un sagaidāms, ka šī akumulatora opcija būs vispopulārākā. Savukārt sērijveida modelis būs pieejams ar trim akumulatora versijām – mazo, vidējo un lielo. Ar mazo akumulatoru (45 kWh neto) varēs nobraukt līdz 330 km (WLTP mērījums), bet ar lielo akumulatoru (77 kWh neto) nobraucamais attālums būs līdz 550 km (WLTP mērījums). Agrajā rezervēšanā piedāvātā modeļa nobraucamais attālums būs līdz 420 km (WLTP mērījums).

"ID.3" klientiem tiks piegādāts, neradot videi kaitīgus oglekļa izmešus. Gan akumulatoru šūnu, gan "ID." ražošana orientēta uz šī mērķa sasniegšanu, piemēram, pastāvīgi izmantojot atjaunojamo resursu nodrošinātu enerģiju. Kaitīgie izmeši, kurus ražošanas procesā nav iespējams novērst, tiks kompensēti ar sertificētiem klimata projektiem. "ID.3 1ST" ražošana, kā plānots, tiks sākta 2019. gada beigās, bet pirmie automobiļi klientiem tiks piegādāti 2020. gada vidū.

"Ar "ID.3" mēs iesāksim mūsu zīmola vēstures trešo svarīgo stratēģisko nodaļu pēc "Beetle" un "Golf". Ar "ID.3" mēs radām elektriskos automobiļus, kas piemēroti masveida mobilitātei. Iesākumā ar "ID.3" mēs elektrificēsim Eiropu, bet vēlāk arī pārējos reģionus, piedāvājot jaunus elektriskos modeļus "ID." saimē, kas būs pieejami tuvākajā nākotnē," "DRIVE Volkswagen Group Forum" pasākumā Berlīnē norādīja VW zīmola valdes loceklis tirdzniecības jautājumos Jirgens Stakmans.

"VW ID.3 1ST" īpašais modelis tiks piedāvāts četrās virsbūves krāsās un trīs aprīkojuma versijās. Visas versijas būs pieejamas ar lieliem riteņu diskiem un daudzpusīgu aprīkojumu, tostarp ar tādām funkcijām kā balss kontroli un navigācijas sistēmu. Papildus tam "ID.3 1ST Plus" tiks nodrošinātas papildu "IQ. Light" priekšējās gaismas un daudzkrāsu eksterjers un interjers, bet "ID.3 1ST Max" būs pieejams ar lielu panorāmas stikla jumtu un tādām inovācijām kā paplašinātās realitātes displejs.

Latvijā automašīnu iepriekšpasūtīšana agrās rezervācijas klientiem sāksies uzreiz pēc Franfurtes starptautiskās autoizstādes (IAA) septembrī. Klientiem tad būs iespēja pie VW pārstāvja veikt pasūtījumu vienai no trim ekskluzīvā "ID.3 1ST" modeļa apdares līnijām. Klientiem ir iespēja jebkurā brīdī bez maksas atcelt savu rezervāciju, kā arī rezervācijas maksa tiks atmaksāta pilnā apmērā.

Agrā rezervēšana tiek piedāvāta 29 Eiropas tirgos, tostarp Baltijā. VW vidēji plāno klientiem piegādāt vairāk nekā 100 000 automobiļu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!