Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) pašlaik Lasvegasā notiekošajā elektronikas izstādē CES prezentējusi "Golf R Touch" prototipu, kura vadības elementi tiek kontrolēti ar roku žestiem. Kā lēš autoražotājs, tad nākotne pieder tieši sistemātiski savienotiem transportlīdzekļiem, kurus vada intuitīvas sistēmas.

Tā sauktais "Connected Golf" (savienotais "Golf") ļauj iekļaut pilnīgi atšķirīgās "Mirrror Link", "Android Auto" ("Google") un "Car Play" ("Apple") viedtālruņu saskarnes "App Connect" sistēmā. "App Connect" plānots atklāt ASV un Eiropā kopā ar jaunākajām informācijas un izklaides sistēmām līdz gada beigām.

Ar "Golf R Touch" prototipu VW Lasvegasā prezentē transportlīdzekli, kas spēj precīzi interpretēt roku žestus un pārvērst tos komandās. Citiem vārdiem sakot, šī tehnoloģija atļauj kontrolēt attēloto informāciju un funkcijas, izmantojot roku kustības, pat nepieskaroties ekrānam.

Piemēram, vilkšanas žests vējstikla virzienā liek aizvērties jumta lūkai, bet kustība pretējā virzienā ļauj to atvērt. Sēdekļa pielāgošanas funkcija šajā modelī ir tikpat atjautīga. Rezultāts ir transportlīdzeklis, kas ļauj cilvēkiem un mašīnām funkcionēt kā interaktīvam veselumam.

Modeļa uzlabotā saskarnes vadības koncepcija ļauj iekļaut plašu klāstu lietojumprogrammu, viedtālruņu, planšetdatoru un viedpulksteņu pilnīgi jaunā informācijas un izklaides sistēmas paaudzē (MIB II).

"Connected Golf" izceļas arī ar daudzām citām inovācijām. Navigācijas sistēma automātiski atpazīst bieži izvēlētus maršrutus, piemēram, ceļu uz darbu, un autovadītājam tie nav jāaktivizē. Pēc tam tā izdod brīdinājumus par iespējamiem sastrēgumiem un iesaka alternatīvu braukšanas maršrutu.

Tāpat CES izstādē VW prezentē arī parkošanās palīgsistēmu "Trained Parking" funkcijas formā. Sistēma ļauj transportlīdzeklim pārbaudīt biežāk izvēlētos maršrutus uz stāvvietu, saglabāt datus un pēc tam daļēji automātiski atkārtoti izbraukt maršrutu.

Nākamajā attīstības posmā to būs iespējams izdarīt ar tālvadību. Šajā gadījumā autovadītājs varēs izkāpt no automobiļa, kamēr tas būs ceļā uz sistēmā saglabāto stāvvietu, ļaut automobilim turpināt ceļu daļēji automātiskā režīmā un uzraudzīt notiekošo ar tālvadības ierīci viedtālrunī. Šī funkcija ļaus arī izbraukt no stāvvietas pa saglabāto un iegaumēto maršrutu.

Ceturtā svarīgā lieta, kas tiek prezentēta Lasvegasā, ir "e-Golf" viedās uzlādes funkcija, kas ļauj ieskatīties, kā nākotnē notiks elektromobiļu induktīvā uzlāde. Šim modelim vairs nav nepieciešama kontaktligzda un vadi – uzlāde notiek automātiski virs lādēšanas plates.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!